İstanbul'daki toz taşınımı oto yıkamacılara yaradı

İstanbul'daki toz taşınımı oto yıkamacılara yaradı

İstanbul'daki toz taşınımı nedeniyle arabalarını yıkatmak isteyen vatandaşlar, oto yıkamacılara hücum etti.

İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren toz taşınımı nedeniyle özellikle araçların üzerleri tozla kaplandı. 

Oto yıkamacılara akın ettiler

Sabah uyandıklarında araçlarının tozla kaplı olduğunu gören bazı vatandaşlar arabalarını kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışırken, bazıları da oto yıkamacılara akın etti.

Aracını temizlemek için oto yıkamacıya giden Kamil Yıldız, "Gördüğünüz gibi çamur yağmış herhalde. Sabah kalktığımızda maalesef böyleydi. Yıkatmak için geldik, bekliyoruz. Bayağı sıra var" dedi.

Selahattin Yıldırım ise, "Çamur yağdı. Şu anda yıkamaya giriyoruz. Artık yine yağmur yağar mı bilmiyoruz. Neden olduğunu biz de bilmiyoruz, hava durumunda öyle bir şeyden bahsetmedi. Artık arabayı yıkatacağız, başka çaresi yok" diye konuştu.

Bugün de etkisini sürdürecek

Meteorolojiden, yer yer etkili olacağı tahmin edilen toz taşınımının neden olabileceği hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının bugün 23.59'a kadar etkili olması bekleniyor.

dha ,trt haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.