İstanbul’daki öğretmenler iyilik yarışında

İstanbul’daki öğretmenler iyilik yarışında

Her sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen desteğiyle geleceğin iyiliksever Türkiye'sini bugünden inşa etmek üzere hayata geçirdiği “Her sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi yeni eğitim ve öğretim döneminde de 81 ilde okul ve Kuran kurslarında uygulanmaya devam ediyor.

Proje kapsamında İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla İstanbul’un 39 ilçesinde gönüllü koordinatörler atandı. Bu koordinatörler de ilçelerinde projeye gönül veren öğretmenlerden iyilik komisyonları oluşturdular. İHH proje koordinatörleri tarafında “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesinin detay ve uygulama bilgileri komisyon üyesi gönüllü öğretmeler ile paylaşılarak ilçelerdeki okulların hepsine bu projenin ulaştırılması hedefleniyor. Bu kapsamda Ümraniye, Sultanbeyli, Pendik, Kartal, Tuzla, Avcılar, Arnavutköy, Zeytinburnu, Fatih, Güngören, Eyüp, Çekmeköy, Esenler, Bayrampaşa, Esenyurt, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Başakşehir ve Küçükçekmece’de gönüllü öğretmen idarecilerden oluşan komisyon eğitimleri tamamlanarak okullarda proje hakkında bilgilendirme çalışmaları başladı. Diğer ilçelerde de planlamalar yapılarak oluşan komisyonlara sunumlar yapılacak. İyilikte Yarışan Sınıflar komisyonları ilçelerdeki bütün okullara ulaşarak projenin detaylarını ve nasıl uygulanacağıyla ilgili bilgilendirmede bulunacaklar

500’ü aşkın gönüllü iyilikte yarışıyor

Proje İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Ar- Ge koordinatörü Hasan Bilici, hedeflerinin İstanbul’un her tarafında projenin duyurulması ve okulların en az bir yetim kardeşe sahip çıkmasını katkı sağlamak olduğunu belirterek “Proje ile paylaşma, yardımlaşma ve değerler eğitimini birlikte çocuklarımıza kazandırmaya gayreti içerisindeyiz. İl MEM olarak, ilçelerde oluşan gönüllü komisyonlarımızdaki 500’ü aşkın arkadaşımızla iyilikte yarışıyoruz.

Projenin öncüleri öğretmenler

Projenin ilçelerde uygulanmasıyla ilgili oluşan komisyonların eğitim çalışmalarını takip eden İHH Yetim Biriminden Reşat Başer, “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesinin öğrenciler arasında bir iyilik yarışına dönüştüğünü kaydederek şöyle devam etti:

“Öğretmenler bu iyilik yarışında vesile olma yarışı içerisinde ve bu toplumun her kesimine yayılacak çalışmada öncülük yapıyorlar. İlçelerde oluşan komisyonda yer alan gönüllü öğretmenler, kendi mesailerinin dışındaki müsait zamanlarını HSBYKV projesinin ilçelerinde duyurulması ve uygulanması için sarf ediyorlar. İstanbul’un 39 ilçesinde 500’ü aşkın gönüllü öğretmen iyilikte yarışıyor. 

Bu çalışmada gayret sarf eden gönüllerini ortaya koyan bütün öğretmenlerimize teşekkür ederiz.”

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.