İstanbul'daki 14 camide 2 bin Suriyeli eğitiliyor

İstanbul'daki 14 camide 2 bin Suriyeli eğitiliyor

İstanbul’daki Suriyeli öğrencilerin eğitimi için bazı camilerin odaları okula dönüştürüldü. 14 camide 2 bine yakın öğrenci eğitim alıyor.

İstanbul Müftülüğü ve Suriye Eğitim Derneği'nin işbirliğiyle, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye göç eden ve eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan Suriyeli öğrenciler için eğitime hazırlık programı başlatıldı. “Fırsat Eğitimi” programı kapsamında öğrencilere Türkçe dil eğitimi ve temel dersler veriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği sınavı başarıyla geçenler ise devlet okullarında yaşına denk sınıfta eğitime alınıyor.

14 CAMİDE BİN 833 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR

Suriyeli öğrencileri devlet okullarına hazırladıklarını söyleyen Suriye Eğitim Derneği Eğitim Müdürü Nesrin Kawarah, “Program kapsamında şu an 14 camide 121 Suriyeli öğretmen ile bin 833 öğrenciye eğitim veriyoruz. 7 Türk öğrenci de gönüllü olarak Türkçe öğretiyor. 8 ila 14 yaş arasındaki öğrencilerimize Türkçe, matematik, fizik, kimya dersleri veriyoruz. Bu dersleri ilk 4 ay Arapça, 4 ay da Türkçe veriyoruz. Bu sayede devlet okulundaki eğitime hazırlamış oluyoruz” dedi.

“TALEP OLURSA SAYIYI ARTTIRIRIZ”

Eğitimlerin devamı için gereken desteğin sağlanacağını vurgulayan İstanbul İl Müftü Yardımcısı Ahmet Bilgi, “Çalıştırılan veya sokakta dilendirilen çocukların eğitimlerine kaldığı yerden devam edebilmelerine imkan sağlamak için bu programı başlattık. Temel derslerinin yanı sıra dini eğitim de veriliyor. Halihazırda Bağcılar, Zeytinburnu, Fatih başta olmak üzere 10 ilçede eğitimler sürdürülüyor. Talep halinde sayı artırılabilir” diye konuştu.

haber 7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.