İstanbul'da yabancıların suç işleme oranı vatandaşımıza göre 6 kat daha az

İstanbul'da yabancıların suç işleme oranı vatandaşımıza göre 6 kat daha az

İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih'te basın kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davut Gül, göçmenler konusunda açıklamalarda bulundu

“Her şeyin nizamı var. Uyuşturucu, terör, cinsel taciz ve benzeri suçlara karıştıysa bunu da sınır dışı ediyoruz" diyen Gül, "Dolayısıyla da bizim göç politikamız merhametin eksen, adalet eksenli, kimseye zulüm değil. Kimsenin burada başıboş dolaşmasına da müsaade etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL’DA BİR ÖNCEKİ SENEYE GÖRE SUÇ İŞLEME ORANINDA AZALMA VAR"

Esenyurt'taki bir tekel bayisinde yaşanan cinayet ile ilgili ise Gül, "Esenyurt 1 milyon 100 bin kişilik nüfus yaşıyor. Suç işleme oranı İstanbul’un yüzde 6’sı. Esenyurt sayısal olarak diğer ilçelerinden farklı değil" ifadelerini kullandı.

"Yabancıların geçen yıla göre suçlarda azalma oranı yüzde 23" diyen Gül, "İstanbul’da bir önceki seneye göre suç işleme oranında yüzde 9 ila 11 azalma var" dedi.

GÖÇMENLERİN SUÇ ORANI

Gül, göçmenlerin suç oranına ilişkin ise şunları söyledi:

"Şehir genelinde 100 Türk vatandaşından 6'sı suç işliyorsa aynı sayıyla oranlarsak 100 yabancıdan 1 yabancı suç işliyor. Kısa süre içinde düzensiz göç İstanbul'un gündeminden çıkacak. Suça karışan her yabancıyı gözünün yaşına bakmadan sınır dışı edeceğiz."

Gül ayrıca İstanbul'daki taksi sorununa da dikkat çekerek, "Taksi meselesinin çözülmesi lazım çünkü kimse memnun değil" diye konuştu.

Independent Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.