İstanbul'da yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

İstanbul'da yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Orman ve Su İşleri 1. Bölge ve İstanbul Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle besin sıkıntısı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

İstanbul'da kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Orman ve Su İşleri 1. Bölge Müdürlüğü ekiplerince, Sarıyer, Beykoz, Şile ve Çatalca'daki 6 bölgede yaban hayvanlarının kullandığı yollar üzerinde belirlenen noktalara, besi yemi, sakatat, sebze artıkları, buğday ve mısır gibi yiyecekler konuldu.

Ekipler, ördek ve diğer yaban kuşlarının barındığı sulak alanlara da buğday, mısır ve çeşitli yemler serpti. Bu sırada bazı yaban hayvanlarının uzaktan yem konulan bölgeleri izlediği görüldü.

Yemleme çalışmasına katılan Orman ve Su İşleri 1. Bölge Müdürü Osman Demirel, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'da olumsuz hava koşullarının insanların ve hayvanların hayatını zorlaştırdığını belirtti.

Bölge müdürlüklerine bağlı İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Edirne'de yemleme çalışmaları yaptıklarını aktaran Demirel, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak kış şartlarının ağırlaştığı bu dönemlerde, yabani ortamlarda hayatını sürdüren hayvanlar için yem takviyesi yaparak, onlara bir şekilde destek sağlamaya çalışıyoruz. Sokak hayvanları da açık hava şartlarında çok zor şartlar da yaşamlarını sürdürmek zorundalar, desteğe ihtiyaçları var. Sokak hayvanlarına yönelik yemleme çalışmaları da yapıyoruz. İstanbul'un 6 noktasında bugün yemleme çalışması gerçekleştirdik. İstanbul'daki ormanlık alanlarımıza yemliklerden bıraktık. Bu tip hava koşullarında hayvanların yemesi için yemlikleri yemle doldurduk" diye konuştu.

 

İstanbul'da bu kış dönemi için 10 ton yem stoklarının olduğunu kaydeden Demirel, etçil hayvanlar için de belirli noktalara sakatat bırakacaklarını dile getirdi.

Demirel, yoğun avlanma ile yırtıcı baskısı nedeniyle geyik ve karaca popülasyonunun "yok" denecek kadar az olduğunu ifade ederek, bu hayvanların çoğalması için çalışma yürüttüklerini vurguladı.

Tüm canlıların insanların desteğine ihtiyacının olduğunu belirten Demirel, "Canlılar, bitkiler, hayvanlar hayatın ayrılmaz parçasıdırlar. Bizlerin bu canlılara sağladığı katkı, kendi hayatımıza sağladığımız katkıdır" değerlendirmesini yaptı.

Yemleme çalışmasına Orman ve Su İşleri İstanbul Şube Müdürü Sebahattin Canbakkal, Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Ömer Furtun ve ilgili saha şefleri de katıldı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.