İstanbul'da günlük tüketilen su miktarı dudak uçuklattı

İstanbul'da günlük tüketilen su miktarı dudak uçuklattı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulan 5 milyar 780 milyon 451 bin liralık İSKİ 2016 mali yılı bütçesi, oy çokluğuyla kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Kasım ayı toplantısının 7. birleşimi, Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasında yapıldı. Meclis'te İSKİ'nin 2016 yılı mali bütçesi oylandı. İSKİ’nin 2016 yılı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Bütçe oylamasından önce İSKİ Genel Müdürü Dursun Atilla Altay, dünyada 1,4 milyar insanın yeterli içme suyundan yoksun olduğunu söyledi. 2,3 milyar kişi sağlıklı suya hasret yaşadığını ve yılda 7 milyon kişinin de su ile ilgili hastalıklardan dolayı öldüğünü ifade eden Altay, “Bizler 24 saat musluktan içilebilir su akıyor olmasının konforunu yaşarken dünya genelinde bir milyardan fazla insan, sağlıklı su kaynağından mahrumdur." diye konuştu.

'İSTANBUL'DA GÜNDE 2,5 MİLYON METREKÜP SU TÜKETİLİYOR'

Nüfusu 14 milyonu aşan İstanbul'da günde ortalama 2,5 milyon metreküpün üzerinde su tüketildiğine vurgu yapan Altay konuşmasına şöyle devam etti: “Kuraklığın alışıldığı üzere yedi yılda bir değil ardışık yaşanma ihtimaline karşı bugünden tedbir alınması gerekmektedir ve bu tedbirin adı Melen'dir. 1 milyar 77 milyon metreküplük hacmiyle Melen Suyu İstanbul'un suyunun sigortasıdır. DSİ tarafından yapımına başlanan ve İstanbul'un uzun vadeli su ihtiyacını karşılayacak olan Melen Barajı'nın inşası sürmektedir. Melen Barajının 2016 yılında tamamlanmasıyla şehrimizin su kaynaklarını iki katına çıkarmış olacağız. Melen Barajı'ndan temin edilen sudan maksimum düzeyde faydalanabilmek için Melen 3.Aşama kapsamında, 3 metre çapında, 162 km uzunluğunda isale hattına başladık. Bu isale hattımızın 105 kilometresinin borularını temin ettik, inşaatına başladık. Diğer taraftan 30 bin metreküplük su deposu, terfi merkezi ve boru hattının ihalesini sürdürmekteyiz."

Atay, İstanbul'a yapılacak dere ıslahları ve diğer projelerle ilgili bilgi verdi.

CNN Türk

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.