İstanbul'da fırtına bugün de sürecek

İstanbul'da fırtına bugün de sürecek

İstanbul ve Çanakkale'de bugün öğle saatlerine kadar fırtına bekleniyor. Uzmanlar çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Artvin dışında), Doğu Anadolu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Muş, Bitlis, Bingöl ve Şırnak çevrelerinin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor.

İstanbul ve Çanakkale'de bugün öğle saatlerine kadar fırtına bekleniyor

28 Kasım'da başlayan rüzgarın yarın öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğuya dönerek kuvvetini artıracağı tahmin ediliyor. 

İstanbul ve Çanakkale başta olmak üzere Marmara ve Kuzey Ege'de 30 Kasım'da öğle saatlerine kadar fırtına uyarısı yapıldı.

Uzmanlar, yaşanabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmasını istedi. 

Tekirdağ'a yılın ilk karı düştü

Edirne'de dün etkili olan sel nedeniyle okullarda eğitime ara verilmişti. Balkanlar'dan gelen soğuk hava ve kar yağışı, Edirne'nin ardından Tekirdağ'a da ulaştı.

Hava sıcaklığının eksilere düşmesiyle birlikte Hayrabolu ilçesinde kar yağışı başladı. Soğuk hava ve kar yağışının hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

Kırklareli'de de dün etkili olan sağanak, gece saatlerinde yerini kara bıraktı.

Demirköy, Kofçaz ile Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yolunda devam eden kar, yer yer tipiye dönüştü.

Hava sıcaklığının 0'ın altında 2 dereceye düştüğü Kırklareli'de, hazırlıksız yola çıkan bazı sürücüler ise zor anlar yaşadı.

Doğu'da kuvvetli sağanak etkisini gösterecek

Elazığ, Bingöl, Tunceli'de akşam saatlerinde başlaması beklenen kuvvetli sağanak, 30 Kasım gece saatlerine kadar etkili olacak. 

Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise, beklenilen sağanak yağışların bugün akşam saatlerinden itibaren 1 Aralık öğle saatlerine kadar zaman zaman etkisini artırarak Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman ve Siirt’te kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

Şırnak ve Hakkari'de yarın ilk saatlerden itibaren beklenen yağışların 1 Aralık'ta akşam saatlerine kadar kuvvetli ve zaman zaman çok kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Akdeniz’de bu gece başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların ise, 30 Kasım'da sabah saatlerinden itibaren Mersin il geneli ile Adana’nın batısında çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının hafta sonundan itibaren artması bekleniyor

Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile birlikte Balkanlar'dan gelen soğuk havanın etkisi altında olması nedeniyle hava sıcaklıklarının yurdun batı bölgelerinde bugün ve yarın azalacağı ancak hafta sonundan itibaren tekrar artacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.