İstanbul'da 3 bin öğrenciye burs

İstanbul'da 3 bin öğrenciye burs

Her yıl geleneksel olarak öğrencilere burs yardımında bulunan Bayrampaşa Belediyesi, bu yıl da 2 bin 925 öğrenciye burs yardımında bulundu.

Geçtiğimiz yıl Bayrampaşa'da eğitim gören toplam 2 bin 500 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine burs desteği sağlayan Bayrampaşa Belediyesi, bu yıl da yapılan araştırma sonucu belirlenen 2 bin 925 öğrenciye burs imkânı sağladı. Aileleriyle birlikte Semir Erden Spor Salonu'nda gelen öğrenciler, düzenlenen törenle maaş kartlarını aldı.

Burs dağıtım törenine katılan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, görevli masasına oturarak sıraya giren vatandaşların maaş kartlarını kendi elleriyle dağıttı. Başkan Aydıner, “2 bin 925 öğrencimize burs dağıtıyoruz. Bunların içerisinde ilkokul, ortaokul ve lise de dahil olmak üzere öğrencilerimiz var. 425 tanesi de engelli öğrencilerimiz. Engelli öğrencilerimizi de unutmuyoruz. Engelli öğrencilerimizle beraber bir milyonun üzerinde bir yardımı halkımıza dağıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

İLERLEYEN YILLARDA SAYININ ARTTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Aydıner, “Öğrenciler çok mutlu. Hiç olmazsa bütçelerine biraz katkıda bulunmaktan son derece mutlu oluyorlar. Bizi seviyorlar ben de onları çok seviyorum. Gönül istiyor ki bu sayı 2 bin 925 olmasın 5-10 bin olsun. Ama inşallah önümüzdeki yıllarda her dönemde bunu arttırmanın gayretini vereceğiz. Bunun dışında da bilgi ve gençlik merkezlerimizde de ailelere katkıda bulunuyoruz. Özellikle TÜBİTAK bilim ödüllerini de biz Bayrampaşa olarak her yıl alıyorduk. Yine bu yıl da çeşitli konularda bu ödülleri aldık ve almaya da devam edeceğiz” dedi.

Kızı için eğitim bursu almaya hak kazanan Eminde Çalık, “Kızım birinci sınıfa başladı. Burs olması bizim için çok iyi oldu. Bize burs imkanı sağladıkları için belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. En azından çocuğumun kalem defter gibi isteklerini giderebileceğiz. Çok mutlu olduk” diye konuştu.
İhtiyaç sahibi ailelerin belediyeye başvuru yapmasının ardından yapılan araştırmalar sonucu burs almaya hak kazanan öğrenciler, 2015-2016 eğitim öğretim dönemi boyunca her ay 60 liralık burs imkanından faydalanacak. Toplamda ise öğrencilere bir milyon lira burs desteği sağlanacak.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.