İstanbul'a 20 butik tipi aile sağlık merkezi yapıldı

İstanbul'a 20 butik tipi aile sağlık merkezi yapıldı

İstanbul'da geçen yıl, 20 yeni butik tipi aile sağlık merkezleri yapılarak hizmete açıldı. Bu yıl içinde sayının 32'ye çıkarılması hedefleniyor.

İstanbul'un farklı ilçelerinde hepsi aynı büyüklükte inşa edilen yeni sağlık merkezlerinde her türlü tahlil ve tetkik yapılıyor. Toplantı ve eğitim salonların da yer aldığı yeni aile sağlık merkezlerinin insanlar tarafından daha fazla tercih edilmesi isteniyor. Vatandaşların hastane yerine yeni merkezlere gitmeleri ve böylece hastanelerdeki iş yükünün hafifletilmesi amaçlanıyor.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da birinci basamak sağlık hizmeti olarak nitelenen aile hekimliği ve halk sağlığını öncelediklerini söyledi.

Öncelikle insanların hastalanmadan sağlıklarını korumaları gerektiğini anlatan Memişoğlu, "İstanbul'da birinci basamak dediğimiz aile hekimliği ve halk sağlığı önceliğimizdir. Bakanlığımızda da böyle. Biz de bu konuda bakanlığımızdan bütçe alarak İstanbul'da 20 yeni aile sağlığı merkezi inşa ettik. Bunların hepsini hizmete aldık. 20 birim demek, 100 aile hekimi ilave olmuş demektir" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.