İstanbul Üniversitesi'nde 'mescidi kızlara bırakalım' mektubu

İstanbul Üniversitesi'nde 'mescidi kızlara bırakalım' mektubu

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nün içindeki mescidin kapısına asılan bir mektup dikkat çekti. Mektupta bakın ne yazıyordu...

Türkiye günlerdir ODTÜ'deki namaz kılan öğrencilere yapılan insanlık dışı saldırıyı konuşurken, İstanbul Üniversitesi 'nin mescidinde "insanlık dersi" dedirten bir olay gerçekleşti.

Sabah'ta yer alan habere göre İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt Kampüsü Hukuk Fakültesi'nde pedagojik formasyon dersi alan İlahiyat ve DİKAB kursiyerleri arasında eşine az rastlanan bir fedakarlığa imza atıldı.

KIZLAR MESCİDİNDE UZUN KUYRUK

Edinilen bilgiye göre; kampüste kız ve erkek öğrenciler için iki adet mescid yer alıyor. Ancak kız öğrencilerin sayısının çok fazla olması nedeniyle, kadınlar mescidinin önünde, her namaz vaktinde uzun bir kuyruk oluşuyor. Hal böyle olunca, kız öğrenciler hem derse yetişemiyor, hem de soğukta uzun süre dışarıdaki kuyrukta beklemek zorunda kalıyorlar.

ERKEK ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI MEKTUP: MESCİDİMİZİ KIZ ÖĞRENCİLERE VERELİM

Bu duruma erkek öğrenciler kayıtsız kalmadı ve erkek mescidinin kapısına anlamlı bir mektup asıldı. Kimin astığı belli olmayan ancak bir erkek öğrencinin yazdığı anlaşılan imzasız mektupta, erkek mescidinin kız öğrencilere verilmesi öneriliyor, erkek öğrencilerin ise namazlarını başka yerlerde kılabileceği belirtiliyordu.

Mektubu okuyan erkek öğrencilerin bu öneriyi vicdani bulduğu ve mescidin kız öğrencilere verilmesi gerektiği konusunda hemfikir oldukları öğrenildi.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NE TEŞEKKÜR

Mektupta ayrıca İstanbul Üniversitesi'ne teşekkür edilmesi de dikkat çekiyor. Edinilen bilgiye göre, kız ve erkek öğrenciler için iki ayrı mescid tahsis eden İstanbul Üniversitesi, mescidlerin içine abdest alma yerleri de yapmış. Ayrıca abdest alma yerlerinde öğrenciler için sıcak su hizmeti veriliyor. 

mescidmektup.jpgkizmescidkuyruk.jpg

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.