İstanbul sokaklarında yarı çıplak gezen kadına hakimden ibretlik ceza!

İstanbul sokaklarında yarı çıplak gezen kadına hakimden ibretlik ceza!

İstanbul’da manken ve sosyal medya fenomeni olarak bilinen ismi lazım olmayan bir kadın her gün aynı saatte yarı çıplak şekilde Bağdat Caddesi’nde yürüyüşe çıktı. Hakkında “hayasızca hareketlerde bulunma” suçundan soruşturma açıldı

Olay, İstanbul Kadıköy'de yaşandı. "Adını yazmaya gerek olmayan" kadın her gün aynı saatte Bağdat Caddesi'nde yarı çıplak şekilde yürüyüşe çıktı.

Durum şaşkınlıkka karşılanırken, rahatsız olan vatandaşlar durumu polise aktardı. Olay yerine giden ekipler ve vatandaşlar şahsa halka açık alanda bu şekilde dolaşmasının uygun olmadığını söyleyince taraflar arasında gerginlik yaşandı.

Kadının her gün 17.30'da Bağdat Caddesi'nde bu tarz kıyafetler giyinerek dolaştığı belirlenirken konuyla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Gözaltına alınan şahıs, Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne getirildi.

ZİNCİRLEME OLARAK HAYASIZCA HAREKETLERDE BULUNMA SUÇU

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kamera görüntülerinin incelenmesi sonucu şüphelinin kamuya açık alanda teşhircilik yapmak suretiyle "zincirleme olarak hayasızca hareketlerde bulunma" suçunu birden fazla kez işlediğini belirtti.

Başsavcılık, şahsın İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından psikoterapi uygulanmak suretiyle eğitim ve iyileştirme çalışmalarına katılması şeklinde adli kontrol tedbirlerine hükmedilmesini talep etti.

AHLAK VE TOPLUMSAL DEĞERLERLE İLGİLİ KİTAP OKUYACAK

Talebi değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği, şüphelinin yurt dışına çıkmaması ve haftanın 3 günü ikametine en yakın karakola giderek imza atması şeklinde adli kontrol kararı verdi. Hakimlik ayrıca şahsın 2 ay boyunca haftanın en az 2 günü Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün belirleyeceği ahlak ve toplumsal değerlerle ilgili kitap okuyarak kütüphanenin düzenleyeceği takip çizelgesini soruşturma dosyasına sunması şeklinde adli kontrol tedbirine hükmetti.

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum