İstanbul mesleki eğitimin merkezi oldu

İstanbul mesleki eğitimin merkezi oldu

Mesleki eğitim alanındaki iş birlikleri ve protokoller kapsamında İstanbul’da yapılan etkin saha çalışmaları sevindirici sonuçlar verdi. Kent, mesleki eğitimde kapasitesini artırarak 121 milyonluk gelirle Türkiye birincisi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığının mesleki eğitim merkezlerinin yaygınlaştırılması ve istihdam artışına katkı sağlanması yönündeki çalışmaları devam ediyor.

Meslek Eğitim Kanunu'nda yapılan düzenlemeye göre; mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin aldıkları ücretin (asgari ücretin üçte biri) tamamı, artık devlet tarafından ödenecek.

İkinci değişiklik ile de üçüncü sınıf sonunda kalfa olan öğrencilerin aldıkları ücret, asgari ücretin üçte birinden asgari ücretin yarısına yükseltildi.

İstanbul'da programın uygulandığı kurumlar arttı

Öğrencinin çalıştığı sektörden kopmadan bir istihdam imkanı bulabileceği, mezun olduktan sonra isterse bir üst öğrenimde eğitim görme imkanı da sunan Mesleki Eğitim Merkezi Programı yoğun ilgi gördü.

İstanbul’da 36 mesleki eğitim merkezinin yanında 278 mesleki ve teknik Anadolu lisesi bünyesinde de bu programlar uygulanmaya başlandı ve toplamda bu sayı 314'e ulaştı.

İstanbul’da talep rekor düzeyde

Mesleki eğitim merkezlerine en fazla ilgi İstanbul'da gerçekleşti.

İstanbul'da, kanunda yapılan düzenleme öncesi mesleki eğitim merkezlerinde 13 bin 722 öğrenci vardı. Bu sayı, düzenlemeyle birlikte 22 bin 34'e yükseldi.

Gelirde de ilk sırada

Mesleki eğitimde döner sermaye kapsamında üretimi artırmak önemli. Bunun temel amacı, öğrencilerin yaparak öğrenmelerini ve el becerilerini geliştirerek mezun olduktan sonra istihdam edilebilirliklerini sağlamak.

İstanbul, mesleki eğitimde kapasitesini artırarak 121 milyonluk gelirle Türkiye birincisi oldu.

trthaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.