İstanbul-İzmir Otoyolu ücret toplama sistemi hazır

İstanbul-İzmir Otoyolu ücret toplama sistemi hazır

İstanbul-İzmir arasındaki seyahat süresini 3,5 saate indirecek Gebze-İzmir Otoyolu'nda ücret toplama sisteminin teslimatı yapıldı.

ASELSAN'dan yapılan açıklamada, Gebze-Orhangazi kesiminde sistemin ana kontrol merkezi, bölge kontrol merkezi ve Altınova kavşağı gişe alanında kurulu ücret toplama gişelerinin teslim edildiği belirtilerek, teslim edilen sistemlerin kullanıcı eğitimlerine de başlandığı, Orhangazi, Kılıç ve Gemlik Kavşağı gişelerinin teslimatının da yakın dönemde gerçekleştirileceği ifade edildi.

İstanbul-İzmir Otoyolu ücret toplama sisteminin ASELSAN'ın bu alanda geliştirdiği önemli teknolojik ilkleri de içerdiği kaydedilen açıklamada, sistemde Otomatik Geçiş Sistemi (OGS), Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), kredi kartı ve nakit ödemelerinin tamamını kabul eden gişelerin kullanıldığı bildirildi. Açıklamada, OGS ve HGS gibi elektronik ödemelerde anında bakiye sorgulaması yapılarak kullanıcıların bakiyelerinin geçiş ödemesi için yeterli olup olmadığının kontrol edilebildiği kaydedildi.

Giriş ve çıkışların tamamında araçların ön ve arka plakaları için otomatik plaka tanıma teknolojisinin kullanıldığına işaret edilen açıklamada, sistemde denetimler için bağımsız araç sayma ve sınıflandırma özelliklerinin bulunduğu belirtildi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.