İstanbul, İslam dünyasının kahramanlık ve zafer simgesi

İstanbul, İslam dünyasının kahramanlık ve zafer simgesi

"İslam Dünyası Gençlik Başkenti İstanbul Programı" çalışmaları hakkında, basın toplantısı düzenlendi

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın gençlik yapılanması olan, İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu'nun (İKGF-Dİ), "İslam Dünyası Gençlik Başkenti İstanbul Programı" çalışmaları hakkında, basın toplantısı düzenlendi.

Point Hotel Barbaros'ta yapılan toplantıda konuşan, İKGF-Dİ Başkanı Büyükelçi Elshad İskandarov, İslamofobi ile mücadele ettiklerini belirterek, "Bizim yaklaşımımız, İslamofobi ve şiddetle mücadelenin bir alanda sürdürülmesi. Bunların arasında organik bir bağ var. Bunlar aslında birbirlerini besleyen şeyler" dedi.

Programın sadece, 57 üye ülkeyi kapsamadığının altını çizen İskandarov, başkent olarak İstanbul'un seçilmesini şu sözlerle açıkladı:

"İstanbul, İslam dünyası için bir zafer, kahramanlık, fetih ve büyük bir dünya medeniyetinin merkezi simgesini taşıyor. İslam dünyasının bilim, sanat, siyaset ve jeopolitik konularda mağlubiyet kompleksi var. İstanbul bu bakımdan, Müslümanların bu dünyada, sadece kılıçla değil, ilkeli duruşlarının zaferiyle, büyük bir medeniyetin, adalet inancı olan bir imparatorluğun simgesidir. İstanbul, Müslüman ve Müslüman olmayan halkları bir arada, barış halinde, yüzyıllarca barındıran bir medeniyetin simgesidir."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.