İstanbul için kırmızı alarm! Kar yağışı başladı

İstanbul için kırmızı alarm! Kar yağışı başladı

Meteoroloji tarafından günlerdir mega kent İstanbul için verilen son dakika uyarılarının rengi kırmızıya döndü.

istanbul'da yaşayan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli uyarı yapıldı. Bugün İstanbul'un Anadolu yakasında kar yağışı başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstanbul'daki sürücüleri tedbirli olmaları konusunda ise uyardı. Trafik ekipleri araçların lastik kalınlığını denetledi. Meteoroloji, bugün Karadeniz üzerinden gelecek soğuk hava dalgası ile birlikte kar yağışının Marmara bölgesinde etkisini göstereceğini bildirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'da kar yağışının etkili olacağı ilçeleri tek tek sıraladı. Meteoroloji'nin uyarıları sonrası İstanbul'un hemen yanı başında bulunan Bolu'da kar yağışı etkisini gösterdi. Bolu şehir merkezi adeta beyaza büründü.

İstanbul’da bugün için verilen kar yağışı uyarısı öğle saatlerine kadar etkisini göstermedi. İstanbul’un üzerini yoğun bulut kütlesinin kapladığı görüldü. Bulutların arasından zaman zaman gözüken güneş ve gökyüzü havadan görüntülendi. İstanbul’da bugün hava durumu parçalı ve çok bulutlu, İstanbul'un Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası ile bölgenin doğusunun (Kocaeli, Sakarya ve Yalova) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul'un Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası'nda hafif yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığı Marmara'nın doğusunda 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.