İstanbul en çok Almanya'dan izleniyor!

İstanbul en çok Almanya'dan izleniyor!

27  noktaya yerleştirilen 33 kamera ile

Belediyeden alınan bilgiye göre, İBB Elektronik Sistemler  Müdürlüğü'nce kentin tarihi ve özel mekanlarına kurulan, yüksek çözünürlüklü ve  4K çekim yapan kameralardan, İstanbul’un turistik bölgeleri izlenebiliyor.

Hareketli çekim yapan kameralarla İstanbul'u merak eden herkes,  herhangi bir kısıtlamayla karşılaşmadan kentin tarihi ve turistik bölgelerini  izleyip, buralar hakkında bilgi sahibi olabiliyor.

2013 yılında kurulan ve kesintisiz 24 saat hizmet veren hareketli  turistik kameralar aracılığıyla yurt dışından ve Türkiye'den 2 milyon 918 bin 270  kişi İstanbul'u seyretti. 2018 yılının ilk sekiz ayında tüm dünyanın birçok ülkesinden 972 bin  507 kişi İstanbul'un turistik kameralarına erişti. Bunların arasında Almanya'dan  160 bin 710 kişi, İstanbul'un 27 noktasına yerleştirilen kameralardan İstanbul'u  izledi.

İSTANBULLULAR DA İZLİYOR

Almanya'dan sonra, 89 bin 309 kişi Rusya, 84 bin 332 kişi Yunanistan  ve 57 bin 696 kişi ise Bulgaristan'dan katılım sağlayarak İstanbul'a ilişkin  meraklarını giderdi. Amerika'dan 49 bin 235, Ukrayna'dan 47 bin 74, Suudi  Arabistan'dan 40 bin 408, Romanya'dan 28 bin 906, Makedonya'dan 22 bin 203 ve  İsviçre'den 20 bin 855 kişi, internet üzerinden aynı kameralara ulaşarak  İstanbul'un değişik tarihi ve turistik yerlerini gördü.

147 ülkeden insanların bir şekilde kullandığı kameralara ulaşım ise en  az Nijer, Burma, Bermuda, Kongo ve Trinidat Tobago'dan oldu. Bu ülkelerin her  birinde sadece birer kişi kameralar aracılığıyla İstanbul'u seyretti.

Yurt dışındaki insanların yanı sıra yurt içinde de pek çok insan,  turistik kameralar sayesinde İstanbul hakkında bilgi sahibi oldu. 1 milyon 17 bin  497 İstanbullu, yaşadıkları kenti, turistik kameralardan izlemeyi tercih ederken,  bu şehri merak eden ikinci kentliler ise Ankaralılar oldu.

150 bin 858 ziyaretçiyle Ankara, İstanbul'un en çok izleyenler  listesinde ikinci sırada yer alırken, onları, sırasıyla 95 bin 640 kişiyle İzmir,  66 bin 435 kişiyle Bursa, 49 bin 743 kişiyle Antalyalılar takip etti.

81 ilden bir milyon 945 bin 763 kişinin kullandığı kameralardan  İstanbul'u en az izleyen kentlerin başında ise Tunceli ve Kilis geldi. Kilis'ten  81 kişi kameraları kullanırken, Tunceli'den ise sadece 53 kişi kameralara erişim  sağlayarak İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini seyretti ve bilgi aldı.

ANADOLU HİSARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ  

Mevsim şartlarından bağımsız yılın her günü ve saati hizmet veren  kameralardan en çok Anadolu Hisarı görüntüleri izlendi. Yılın ilk 8 ayında 406  bin 717 izlenme rakamıyla ilk sırada Anadolu Hisarı yer alırken, burayı 111 bin  128 izlenme ile Eminönü'ndeki kamera takip etti. 97 bin 557 izlenme oranıyla da  Bağdat Caddesi'ndeki kamera üçüncü sırada yer aldı.

Yerleştirildikleri yerlerde daha önceden planlanan noktaları tarayan  kameralar, gerektiğinde de uzaktan yönetilebiliyor ve bir arıza ihtimaline karşı  teknik ekip 7/24 müdahale için hazır bekliyor.

Sultanahmet, Eminönü, Saraçhane ve Eyüp'teki kameraları izleyenler  aynı zamanda çevre seslerini de duyabiliyor. Kentin en işlek yerlerinden olan  İstiklal Caddesi, Sultanahmet, Hidiv Kasrı, Beyazıt Kulesi, Saraçhane, Bağdat  Caddesi gibi 6 yerde ikişer adetten toplam 12 kamera bulunurken İstanbul'un diğer  tarihi 21 yerinde de birer kamera hizmet veriyor.

Beyazıt Meydanı, Büyük Çamlıca, Dragos, Eminönü, Emirgan, Galata  Kulesi, Kadıköy, Kapalı Çarşı, Karaköy, Kız Kulesi, Küçük Çamlıca, Metrohan,  Mısır Çarşısı, Miniatürk, Pierre Loti, Salacak, Sepetçiler Kasrı, Taksim ve Ulus  Parkı'nda da turistik kameralar bulunuyor.

Turistik kameralara günün her saatinde interneti olan bir cep telefonu  veya bilgisayarla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde hizmet veren web  siteleri üzerinden ulaşılabiliyor. aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.