İstanbul bayramı yağışla karşılayacak

İstanbul bayramı yağışla karşılayacak

İstanbul'da bayram boyunca sıcaklık normalin 2-3 derece üzerinde olacak

İstanbul'da yarın ve Kurban Bayramı'nın ilk günü sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, yarın ve Kurban Bayramı'nın birinci gününde il genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olacağını söyledi. 

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Bölgesi'nin Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisinde kalacağını belirterek, bayram boyunca bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanağın görülebileceğini kaydetti. 

Yağışların Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiğine dikkati çeken Güler, şu bilgileri verdi:

"Yarın ve Kurban Bayramı'nın birinci gününde il genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yarın hava sıcaklığı en düşük 21, en yüksek 27 derece olacak. 24 Eylül Perşembe günü idrak edilecek bayramın birinci gününde ise Marmara Bölgesi genelinde, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İstanbul'da görülecek yağışlarla birlikte hava sıcaklığının 21-27 derece seyredeceği tahmin ediliyor. Arife günü öğleden önce Avrupa Yakası'nda başlayacak yağışın, ilerleyen saatlerde aralıklarla il genelinde devam edeceğini söyleyebiliriz. Bayramın birinci günü ise yer yer devam edecek yağışların, akşam saatlerinde etkisini kaybederek kenti terk etmesini bekliyoruz." 

Sıcaklıklar mevsim normallerinin 2-3 derece üzerinde olacak

Güler, bayramın ikinci gününde havanın parçalı bulutlu olacağını, sıcaklığın en düşük 21, en yüksek 28 derece olabileceğini söyledi. 

Bayramın üçüncü günü olan 26 Eylül'de ise en düşük sıcaklığın 20, en yüksek sıcaklığın ise 27 derece olacağını aktaran Güler, "Dördüncü günde de sıcaklığın gün içerisinde 20-27 derece arasında seyretmesini bekliyoruz. Ayrıca bayram boyunca hava sıcaklıklarının mevsim normallerin 2-3 derece üzerinde olacağını söyleyebiliriz" diye konuştu. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.