İstanbul Aydın Üniversitesi’nden lise öğrencilerine yaz okulu

İstanbul Aydın Üniversitesi’nden lise öğrencilerine yaz okulu

İstanbul Aydın Üniversitesi lise öğrencilerine yaz okulu fırsatı sunuyor. Programda 2 hafta boyunca akademisyenlerden alanlarına yönelik derslerin yanında, uygulamaya yönelik teknik çalışmalar, seminerler ve sosyal aktiviteler de yer aldı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi 29 Haziran- 10 Temmuz tarihleri arasında Lise Yaz Okulu kapsamında öğrenciler için 2 haftalık bir program hazırladı.

Yaz okulunda “İstanbul Aydın Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Mef Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi” öğretim üyelerince eğitim verildi.

“Halkla İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, Tiyatro ve Oyunculuk Bölümü, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Gazetecilik Bölümü” gibi alanlarda eğitim alan yaz okulu öğrencilerine seçtikleri sayısal ve sözel alanlara göre toplamda 8 farklı ders sunuldu.

“Moleküler Biyoloji, 2d-3d Oyun Tasarımları, Astronomi ve Nano Materyaller ve X -Ray Analizi, Dijital Diplomasi, Adli Psikoloji, Düşünme Sanatı ve Roma Hukuku” gibi derslerin yer aldığı teorik ve uygulamalı dersler esnasında “deneyler, skype bağlantıları, demonstrasyonlar” gibi öğrencilerin ilgisini çeken ve uygulamaya dönük birçok yöntem ve tekniğe başvuruldu.

Derslerin yanında öğrencilere “Meslek Seçimi, Yaratıcı Düşünme, Robotik, Beyin-QEEG-Biyolojik Geribildirim, İnovasyon ve Patent Süreci, Kent ve Kültür, İstanbul’un Renkleri, Sosyal Medya, Deep Web, Üstün Zekâlı İnsanlar ve Özellikleri, İş Dünyası ve İnovasyon, Sosyal Sorumluluk ve Girişimcilik” alanında 14 farklı konuda seminer verildi.

Ders ve seminerlerin yanında Lise Yaz Okulunda öğrencilere “Tiyatro ve Oyunculuk, Yoga, Sportif Rekreasyon, Zekâ Oyunları, Gündüz ve Gece Astronomi Gözlemleri, Film Geceleri, Uluslararası Öğrencilerle Diyalog, Yüzme ve Kültür Sanat gezilerinin yer aldığı aktiviteler de sunuldu.

Önümüzdeki yıl da tekrarlanacak olan lise yaz okulunda bireysel

başvurular da kabul edilecek. Detaylı bilgi ve başvuru için http://liseyazokulu.aydin.edu.tr/ adresi ziyaret edilebilir.

 

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.