İsrailli Bakan'dan utanmaz açıklama

İsrailli Bakan'dan utanmaz açıklama

İsrailli Eğitim Bakanı, son dönemde Filistin'de devam eden olaylarda Filistinli ailelerin çocuklarını bilerek ölüme gönderdiğini çünkü onların ölümlerinden para kazandığını iddia etti

İsrail Milli Eğitim Bakanı Naftali Bennett'den skandal bir açıklama geldi. Bennett, son dönemde İsrail askerlerine bıçaklama girişiminde bulunan Filistinli çocukların, aileleri tarafından yönlendirildiği çünkü Filistin yönetiminin ölümden dolayı ailelere maaş verdiğini öne sürdü.

Haaretz gazetesinin haberine göre, bir güvenlik brifingi sırasında toplantıda olan bir kaynak, bakan Bennett'in yaptığı bu açıklamanın, bakanlar arasında dehşete yol açtığını söyledi.
Öte yandan Bennet bu durumlardan dolayı, Filistin yönetiminin ailelere maaş bağlamasına son verilmesi için baskı yapılması çağrısında bulundu. Konuyla ilgili gazetecilerin iddialarına cevap vermeyen Benneth, tartışmanın gizli toplantıda konuşulduğunu söyleyerek, bu açıklama için yorum yapmayı reddetti.
İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett, daha önce yaptığı bir başka açıklamada da, Batı Şeria'nın tamamıyla ilhak edilmesini söylemiş ve "Filistin bizimdir deme zamanımız geldi" ifadesini kullanmıştı.

Dünya Bülteni 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.