İsrail'in teslim ettiği cenazeler defnedildi

İsrail'in teslim ettiği cenazeler defnedildi

İşgal güçlerinin cenazelerini teslim ettiği yedi Filistinliden 6'sı farklı şehirlerde defnedildi

İsrail işgal güçleri tarafından bugün cesetleri ailelerine teslim edilen 7 Filistinliden 6'sı Batı Şeria'nın farklı kentlerinde toprağa verildi.

İsrail güçleri Selfit'ten Muhammed Zehran, Baytüllahim'den Memun Raid el-Hatib ve Isam Ahmed Sevabte, Cenin'den Samir es-Serisi, El-Halil'den Muhammed Şobeki ve İsa el-Hurub ile El-Bira'dan Şadi Matariyye isimli Filistinlilerin cesetlerini ailelerine teslim etti.

Selfit, Beytüllahim, El-Halil ve Bira'da düzenlenen cenaze törenlerine yüzlerce Filistinli katıldı. Serisi'nin ailesinin ise cenaze törenini yarın düzenleyeceği bildirildi.

Farklı kentlerdeki törenlere katılanlar İsrail yönetimine, diğer cesetlerin de teslim edilmesi ve Filistin direniş gruplarının askeri kanatlarına ise öldürülen Filistinlilerin intikamının alınması çağrısı yaptı.
Ekim ayından bu yana "bıçakla veya araçla saldırı girişiminde bulundukları" iddiasıyla vurularak öldürülen pek çok Filistinlinin cesedi hala İsrail tarafında tutuluyor.

İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle bölgede gerginlik giderek artarken, Batı Şeria ve Kudüs'ten, hemen hemen her gün "İsraillilere bıçaklı veya araçla saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.