İsrail'in Mescid-i Aksa'yı bölmesine izin vermeyeceğiz'

İsrail'in Mescid-i Aksa'yı bölmesine izin vermeyeceğiz'

Filistin Başkanı Abbas, 'İsrail'in Mescid-i Aksa'yı zamansal ve mekansal olarak bölmesine izin vermeyeceğiz' dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı zamansal ve mekansal olarak bölmesine izin vermeyeceklerini söyledi. 

Abbas, Ramallah'ta düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Kudüs'teki uygulamalarına izin vermeyeceklerini ifade ederek, "Biz Kudüs'teyiz ve Kudüs'te kalacağız. Kudüs ile İslam'a ve Hristiyanlara ait kutsal değerleri koruyacağız. Filistin'i terk etmeyeceğiz, ona hiçbir parçasını bırakmadan sıkı sıkı tutunacağız" dedi. 

"Açıkça söylüyorum ki, Kudüs'süz bir Filistin devleti olmaz" diyen Abbas, sözlerine şöyle devam etti:

"Filistin devletinin başkenti 1967'de işgal edilen Doğu Kudüs olmalıdır. Bölünmeye dayalı uygulamaları kabul etmiyoruz. Aksa bizimdir, Kıyamet Kilisesi bizimdir. Kirli ayaklarıyla onları kirletmeye hakları yok. Kudüs'ü korumak için yapabildiğimiz herşeyi yapacağız." 

Kudüs'ü korumaya devam edecekleri ve Aksa'ya zarar gelmeyeceğini dile getiren Abbas, "Kudüs'ün sesini yükseltmek için çalınmadık bir kapı bile bırakmayacağız. Aksa'daki murabıtları, Mescid-i Aksa için akıtılan her kanı selamlıyorum. Bu uğurda hayatını kaybeden şehitlerimiz Allah'ın izniyle cennete gidecek, yaralananlar ise sevaba nail olacaktır" ifadelerini kullandı.   

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere askerler ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Gerginlik pazar gününden bu yana devam ederken dün sabah İsrail askerleri postallarıyla Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberinin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.