İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Baskınları Ramazan'da da Sürüyor

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Baskınları Ramazan'da da Sürüyor

İşgalci Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları ramazan ayında da devam ediyor

Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü Firas Dibs, yaptığı yazılı açıklamada, sabah saatlerinde 150 Yahudi yerleşimcinin İsrail polisi koruması altında Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiğini bildirdi. Yerleşimcilerin Aksa'ya baskınlarının öğleden sonra da devam etmesi bekleniyor.

Radikal Yahudi gruplar Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme çağrısında bulunmuştu. Şavuot Bayramı Yahudiler tarafından "Hazreti Musa'ya Sina Dağı'nda Tevrat'ın vermesinin yıl dönümü" olarak kabul ediliyor.

İsrailli radikal Yahudiler cuma ve cumartesi günleri dışında her gün sabah ve öğleden sonra gruplar halinde Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın düzenliyor. İsrail polisi korumasında Aksa'nın avlusuna alınan Yahudiler, burada ibadet etmeye çalışarak Müslümanlara karşı provakatif davranışlarda bulunuyor.

Mescid-i Aksa'ın da içerisinde bulunduğu Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. Doğu Kudüs'te yaklaşık 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Gazze Şeridi ise 2006'dan bu yana İsrail tarafından abluka altında tutuluyor. İsrail, inşa ettiği "Ayrım Duvarı" ile Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin Kudüs'e girişlerini de engelliyor. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.