İsrail'in kirli kaos planında İslam'ın yeri hassas

İsrail'in kirli kaos planında İslam'ın yeri hassas

İsrail’in saygın barış hakları savunucusu örgütlerinden Peace Now (Barış Şimdi) İsrail’in 34. Koalisyon Hükümeti’nin İşbirliği protokolünü ele geçirdiğini beyan ediyor.

Hüseyin Gozan'ın haberi
RİSALE HABER - ÖZEL

Dört partinin oluşturduğu koalisyonun muhtemel faaliyetleri konusunda iyimser olmadığı anlaşılan Peace Now işbirliği protokolünü aşağıdaki şekilde hicvetti.

Üzerinde mutabık kalınan on madde aşağıdaki şekilde kayıt altına alınmıştır:


İsrail’in 34. Koalisyon Hükümetinin İşbirliği Protokolü
İsrail’in yeni hükümeti aşağıdaki konularda fikir birliğine varmıştır:
1.    Hükümet İsrail’in uluslararası alanda yalnızlaşması için elinden geleni ardına koymayacaktır. 
2.    Hükümet 2.8 milyon Filistinlinin yaşadığı Batı Şeria bölgesinde işgal ve denetimi sürdürerek bölgenin çift uluslu bir hale getirilmesi için gerekli çabayı sürdürecektir.
3.    Hükümet bütçe dışı fonlarla desteklenip yasadışı bir biçimde yapılan ve ileri karakol işlevi gören yeni yerleşim alanlarını yaygınlaştıracaktır. Araplar ve İsraillilerin yok oluşu önleme anlamına gelen  muhtemel anlaşma ortamına izin verilmeyecektir.
4.    Hükümet, devletin demokratik yapısı ve yargının imtiyazlı yapısını zayıflatmak için çalışacaktır.
5.    Hükümet İsrail vatandaşı Araplara yönelik her türlü ayrımcı uygulamaları sürdürecektir.
6.    Hükümet solculara, akademisyenlere, gazetecilere, yargı mensuplarına, yabancı işçilere, göçmenlere ve ABD Başkanı’na yönelik tahrik ve nefret söylemini sürdürecektir.
7.    Hükümetin uygulamalarını kamusal alanda eleştiren, yetmezmiş gibi protesto ederek başka türlü düşünme cesareti gösterenlerin vatana ihanet suçu ile cezalandırılması ve gayrimeşru hale getirilmeleri için çalışacaktır.
8.    İran, Hamas, İŞİD, İslam, terör, korku ve anti-semitizm hassas olduğumuz konulardır. 
9.    Hükümet üyeleri yurttaşların kendileriyle ilgili olduğu izlenimi uyandıracak sosyoekonomik sorunlar ile ilgili tutku dolu mülakatlar yapması ve bu konulara ilişkin yazılar yazmaları konusunda mutabıktır.
10.    Hükümet kendiyle birlikte hareket edenlere, umut, iş ve refahları konusunda elinden geleni yapacaktır. 

PEACE NOW hakkında
İsrail’in en büyük barış insiyatifi olan Peace Now’un (Barış Şimdi) tarihi 1978 yılına dayanıyor. 1978 yılının mart ayında  İsrail ile Mısır barış görülmeleri dolayısıyla Mısır Devlet Başkanı Enver Sedat’ın İsrail ziyareti sebebiyle 348 İsrailli yedek askerin Başbakanı Menahem Begin’e ortak bir mektup yazarak iki ülke arasındaki uzlaşı fırsatının mutlaka değerlendirilmesi ve bölgede barışın sağlanması konusunda azami çabanın gösterilmesi çağrısında bulunur. Bu tarihi mektup, bugün uluslararası kamuoyunda Peace Now olarak bilinen barış savunucularının tarih sahnesine çıkışının dönüm noktasıdır. 

Organizasyonun üyeleri her ne kadar İsrailli solcuları olarak tanımlansa da, Peace Now, ideolojiler üstü bir nitelik taşıyor ve sokaktaki İsraillinin barış özleminin en tanınan temsilcisi. Peace Now Ortadoğu’da özellikle de İsrail’de Arap ve İsraillerin kalıcı barış ortamını kurmak konusunda çalışmalar yürütüyor. İsrail-Filistin sorununa çözümü Filistin’in bağımsız bir devlet olmasında gören organizasyon, bu yolda Filistin topraklarında İsrail işgalinin son bulmasını ve yerleşim bölgelerinin boşaltılmasını öngörüyor. 

Arap-İsrail uyuşmazlığının şiddet dışı yollarla çözümü ve Ortadoğu’da kalıcı bir barış ortamının tesis edilmesini temel alan Peace Now ve halkları birbirinden ayırmayı amaçlayan duvara karşı örgütlenen diğer barış savunucusu örgüt Against the Wall (Duvara Karşı)gibi sivil toplum kuruluşları Ortadoğu’da insanlığın ortak aklını ve vicdanını temsil etmektedir. 

Dünya barışı hükümetlere ve siyasilere bırakılmayacak kadar önemli bir konu. Bu yolda sivil girişimlerin, özellikle de toplumsal uzlaşı sağlamayı başarmış sivil girişimlerin büyük bir misyonu var. 

celal-inal-peace-now-isbirligi-protokolu.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.