İsrail'in katlettiği insan sayısı 297 oldu

İsrail'in katlettiği insan sayısı 297 oldu

İsrail topçusunun Gazze'nin doğu sınırındaki bölgelere açtığı ateşte 4 çocuk hayatını kaybederken, kuzeye açılan topçu ateşinde aynı aileden 5 kişi yaşamını yitirdi.

GAZZE - İsrail topçu birliklerinin, Gazze'nin doğusundaki sınır bölgelerine düzenlediği saldırılarda 4 çocuğun öldüğü, 14 kişinin yaralandığı bildirildi.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail topçu birliklerinin, Gazze'nin doğusundaki sınır bölgelerini yoğun bombardımana tuttuğu, saldırılarda 2'si kardeş 4 çocuğun öldüğü, 14 kişinin yaralandığını belirtti.
 
Hayatını kaybedenlerin sayısı 297'ye yükseldi
 
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölenlerin sayısının 297'ye, yaralananların sayısının ise 2 bin 230'a ulaştığı bildirildi.
 
İsrail'in, Gazze'nin farklı bölgelerine havadan ve karadan düzenlediği saldırılarda 9 Filistinli daha hayatını kaybetti.
 
Gazze'nin güneyine düzenlenen hava saldırısında 4, kuzeyine açılan topçu ateşinde de aynı aileden 5 kişi yaşamını yitirdi.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye Cuma günü düzenlediği saldırılarda 59 kişinin hayatını kaybettiğini, 430 kişinin de yaralandığını söyledi.
 
BM kararlarına daha önce defalarca uymamış olan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden Filistinliler'in sayısının 297'ye, yaralananların ise 2 bin 230'a yükseldiğini belirten Kudra, "İsrail'in Gazze'ye havadan, karadan ve denizden sürdürdüğü saldırılarda 71'i çocuk, 26'sı kadın 297 kişi yaşamını yitirdi, 2 bin 230 kişi de yaralandı" dedi.
 
İsrail, 7 Temmuz'da  "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye başlattığı saldırıların ardından, Perşembe akşamı da kara saldırısına başlamıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.