İsrail'in kahrolduğu an

İsrail'in kahrolduğu an

BM'nin New York'taki Genel Merkez binası önünde Filistin bayrağı göndere çekildi.

Birleşmiş Milletler'in (BM) New York'taki Genel Merkez binası önüne Filistin bayrağı Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı törenle BM'de göndere çekildi.

MAHMUD ABBAS TEŞEKKÜR ETTİ

Filistin Devlet Başkanı Abbas: "BM merkezlerinde Filistin bayrağının asılması için oy veren herkese teşekkür ediyorum. Filistin Devleti'nin Başkenti Doğu Kudüs'te Filistin bayrağını dalgalandıracağımız günler uzak değil" dedi.

BM Genel Kurulu'nda yapılan oylamada Filistin bayrağının BM Genel Merkezi ve temsilciliklerine asılmasını içeren tasarı, 193 üye ülke arasından, 119 ülkenin "evet" oyunu alarak kabul edilmişti. 45 ülkenin çekimser kaldığı tasarıya 8 ülke "hayır" oyu vermişti. Tasarıya "hayır" oyu veren ülkeler, İsrail, ABD, Kanada, Avustralya, Marshall Adaları, Tuvalu, Palau ve Mikronezya olarak sıralanmıştı.

filisitn_2153-(1).jpg

İSRAİL'DEN FİLİSTİN LİDERİ ABBAS'A SUÇLAMA

İsrail başkanlık ofisinden yapılan açıklamada, "Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın BM'de yaptığı konuşma yalanlarla dolu" ifadesine yer verildi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın BM Genel Kurulu Genel Görüşmeleri kapsamında yaptığı konuşmaya karşılık yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Abbas'ın konuşması yalanlarla dolu ve Ortadoğu'da fitne ile hukuksuzluğu teşvik ediyor. İsrail Filistinlilerin aksine, Mescid-i Aksa'daki statükoya son derece bağlıdır ve Ürdünlüler ile Aksa Vakfı ile olan anlaşmalarına sadık kalmaya devam ediyor. Filistin otoritesi ile onun liderlerine çağrımız ve beklentimiz sorumlu davranmaları, İsrail başbakanının teklifini kabul etmeleri ve ön koşulsuz olarak İsraille doğrudan görüşmelere başlamasıdır. (Abbas'ın) bunu defalarca reddetmiş olması, barış anlaşmasına ulaşmak istemediğinin en iyi delilidir."

Abbas, BM Genel Kurulu Genel Görüşmeleri kapsamında yaptığı konuşmada, İsrail'in Oslo anlaşması ve benzeri anlaşmalara uymadığını belirterek, Filistin'in de artık anlaşmalara uymayacağını söylemişti.

ensonhaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.