İsrail'in 'ilhak' planına yönelik yapılan toplantıda karar çıkmadı

İsrail'in 'ilhak' planına yönelik yapılan toplantıda karar çıkmadı

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'yı ilhak planına yönelik ABD'de gerçekleştirilen toplantıda bir sonuca varılamadı.

İsrail'in Kanal 13 televizyonuna konuşan adı açıklanmayan ABD'li bir yetkili, İsrail'in 1 Temmuz'dan itibaren Batı Şeria'daki bazı bölgeleri "ilhak" etme planının uygulanmaya başlanmasına ilişkin Washington yönetiminin tavrının belirlenmesi için yapılan toplantıdan kesin karar çıkmadığını belirtti.

Söz konusu yetkili, ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'in "ilhak" planını gelecek aydan itibaren uygulamaya başlamasına ilişkin kararını henüz belirlemediğini sözlerine ekledi.

Haberde ayrıca Trump'ın asistanı ve Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Avi Berkowitz'in Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Benny Gantz ile "ilhak" planını görüşmek üzere "birkaç gün" içinde İsrail'e geleceği ifade edildi.

"İlhak" planıyla ilgili toplantılara katılmak için Washington'a giden ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman'ın da ülkeye döneceği aktarıldı.

Netanyahu ile Savunma Bakanı Benny Gantz'ın imzaladığı koalisyon anlaşmasına göre, İsrail Başbakanı 1 Temmuz'dan itibaren Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'nin "ilhakını" kabine veya Meclisin onayına sunabilecek.

İsrail yönetimi, 1 Temmuz'dan itibaren "ilhak" planını devreye sokmak isterken, Washington'un "yeni tip koronavirüs ve ülkedeki protestolar" nedeniyle planın ertelenmesini istediği belirtiliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.