İsrail'in ilhak planına karşı ABD'nin Teksas şehrinde gösteri düzenlendi

İsrail'in ilhak planına karşı ABD'nin Teksas şehrinde gösteri düzenlendi

ABD'nin Teksas şehrinde İsrail'in ilhak planına karşı Filistinliler öncülüğünde bir gösteri yürüyüşü düzenlendi.

Gösteriye yerli halktan ve Amerika'da yaşayan muhtelif azınlıklardan da destek verenler oldu. Gösteriye katılanlar Filistin bayraklarını ve işgal rejiminin ilhak planına karşı çıkan pankartlar taşıdılar.

Bu arada Güney Afrika'da ırkçı rejime karşı mücadelenin öncülüğünü yapmış olan lider Nelson Mandela'nın torunu Mandla Mandela, siyonist işgal rejiminin Filistin'in Batı Şeria bölgesiyle ilgili ilhak planına karşı bir uluslararası dayanışma ağı oluşturulmasını teklif etti.

Güney Afrika Parlamentosu'nda dedesinin partisi Afrika Ulusal Kongresi'nden milletvekili olan Mandla Mandela katıldığı "Filistin'in gıda sepetinin gasp edilmesi için istilacı plan" başlıklı panelde yaptığı konuşmada; "Biz her gün daha da büyüyen bir ümitle yaşıyoruz. Bu toprağa dikilen bir fidan gibidir. Bu itibarla bir gün karanlıktan çıkacağımızı düşünüyoruz ve bir gün özgür Filistin'de birbirimizi selamlayacağız" dedi.

Mandela konuşmasında; "Bu benim uğrunda yaşamayı ve gerçekleştirmeyi arzuladığım, gerektiğinde de uğrunda ölebileceğim bir örnektir" dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.