İsrail'in Filistinlilerin evlerine haksız bir şekilde el koydu

İsrail'in Filistinlilerin evlerine haksız bir şekilde el koydu

Batı Şeria'nın El-Halil kentindeki İbrahim Camisi yakınlarında Filistinlilere ait 20 ev ile 4 iş yerine, Yahudi yerleşimciler tarafından el konulduğu bildirildi.

İsrail Radyosu'nun haberine göre, El-Halil kentinde onlarca Yahudi yerleşimci, mülkiyet hakkının kendilerinde olduğu iddiasıyla 20 ev ile 4 iş yerine el koydu. Haberde, yerleşimcilerin avukatının ev ve iş yerlerinin satın alım belgesini sivil idare yetkililerine ibraz ettiği belirtildi.

İsrail konusunda uzman Hişam eş-Şerbati ise Yahudi yerleşimcilerin söz konusu gayrimenkulleri bir Filistinliden satın aldıkları yönündeki iddiaların asılsız olduğunu savunarak, "Gayrimenkul mallar ancak sahipleri tarafından satılabilir. Bir tek kişinin bunları satması mümkün değildir. İsrail ordusu, daha önce de Yahudi yerleşimcilerin, İbrahim Camisi'ne yakın olması hasebiyle ehemmiyeti olan bazı evlere güç kullanarak el koymasına yardımcı olmuştu" diye konuştu.

Fetih Hareketi yetkililerinden Usame el-Kavasi de yerleşimcilerin eylemini "organize suç" olarak tanımlayarak, uluslararası camiaya, Filistin'i Yahudi yerleşim birimlerine dönüştüren İsrail'e karşı tavır alma çağrısı yaptı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.