İsrail'e ihlal kınaması

İsrail'e ihlal kınaması

Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın güney ve güney batısındaki Emevi Sarayları bölgesine yönelik ihlallerini kınadı.

Kudüs Vakıflar Genel Müdürü Azzam el-Hatib yaptığı yazılı açıklamada, İsrail yönetimini kınayarak, Emevi Sarayları bölgesinde kazı yapılmaması ve saraylar arasındaki madeni tentenin kaldırılmaması çağrısında bulundu

Hatib açıklamasında ayrıca, Mescid-i Aksa'nın batı duvarına paralel Yahudilerin ibadeti için kurulan platformların kaldırılmasını, İsrail hükümetinin geçen hafta platformların genişletilmesi yönünde aldığı kararın iptal edilmesini, bölgeye konulan tüm Yahudi isimlerinin değiştirilmesini, Yahudi ibadet ve kutlamalarının durdurulmasını istedi.

Mescid-i Aksa'nın bir bütün olarak 144 dönümlük arazi üzerine kurulduğunu vurgulayan Hatib, İsrail polisinden Emevi Sarayları bölgesini gerçek sahibi olan Ürdün İslami Vakıflar İdaresi'ne bırakmasını talep ettiklerini kaydetti.

İsrail yönetimi, Ürdün Vakıflar Bakanlığına bağlı İslami Vakıflar İdaresinin Emevi Sarayları'nda faaliyette bulunmasına izin vermiyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.