İsrail'den Ramallah'ta yıkım

İsrail'den Ramallah'ta yıkım

İsrail ordusuna ait buldozerler, Ramallah'ın Bilin ve Safa beldelerindeki Filistinlilerin zirai çalışmalarda kullandığı barakaları "ruhsatsız" oldukları gerekçesiyle yıktı.

İsrail ordusuna ait buldozerlerin Ramallah'ın Bilin ve Safa beldelerindeki Filistinlilerin zirai çalışmalarda kullandığı barakaları "ruhsatsız" oldukları gerekçesiyle yıktığı bildirildi.

Bilin Duvarına Karşı Halk Direnişi Komitesi Koordinatörü Abdullah Ebu Rahme, İsrail buldozerlerinin Bilin ve Safa beldelerinde Filistinlilerin zirai çalışmalarda kullandığı tenekeden yapılmış barakaları "ruhsatsız" oldukları gerekçesiyle yıktığını belirtti.
 
Rahme, olayda İsrail askerleri ile Filistinliler arasında arbede yaşandığını ve bazı Filistinlilerin yaralandığını ifade etti.
 
İsrail yönetimi kendi kontrolünde olduğu gerekçesiyle çoğunlukla C bölgesinde Filistinlilerin yeni bina veya genişletme çalışması yapmasına izin vermiyor. 
 
Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria, A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan A bölgesinin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik B bölgesinin idari yönetimi Filistin'e, güvenliği İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan C bölgesinin idare ve güvenliği İsrail'e bırakılmıştı.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.