İsrail'den itiraf: Gazze ile başa çıkamıyoruz

İsrail'den itiraf: Gazze ile başa çıkamıyoruz

İsrail Ordusu Planlama Daire Başkanı Tümgeneral Shefer, Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırıda "acı bir ders" aldıklarını söyledi.

İsrail Ordusu Planlama Daire Başkanı Tümgeneral Nimrod Shefer, Gazze Şeridi'ne Temmuz 2014'te düzenlenen saldırıda "acı bir ders" aldıklarını söyledi.

Shefer, ülkede düzenlenen Herzilya Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Gazze Şeridi'nde kazılan tünellere değinerek, "Karşılaştığımız zorluklardan biri 'tünel' engelidir. Her zaman düşmanımızdan bir adım önde olmuyoruz. Düşmanımızın gerisinde olduğumuzda çok acı verici bir ders aldık. Elimizde gerekli teknoloji var. Roket konusuyla başa çıktığımız şekilde tünel tehlikesine çözüm bulmak için de çalışacağız. Bunun mümkün olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarında, Filistin direniş grupları, kazdıkları tünellerden geçerek, sınıra yakın noktalardaki İsrail güçlerine yönelik operasyonlar düzenlemişti.

Saldırılarda Gazze'de 2 bin 158 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. İsrail tarafında ise 66 asker, 4 sivil ve yabancı uyruklu işçi olmak üzere 71 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum