İsrail'den Filistinli mahkuma teklif

İsrail'den Filistinli mahkuma teklif

İsrail, yaklaşık iki aydan bu yana açlık grevini sürdüren Allan'a eylemini sonlandırması karşılığında 3 Kasım'da tahliye teklifinde bulundu.

İsrail'in, "idari tutuklama" uygulamasını protesto için yaklaşık iki aydan bu yana açlık grevini sürdüren Muhammed Allan'a eylemini sonlandırması karşılığında 3 Kasım'da serbest bırakılması teklifinde bulunduğu bildirildi.

Filistin Kurtuluş Örgütü Esirler Heyeti Başkanı İsa Karaki, İsrail askeri savcılığının Allan'ın avukatı Cemil el-Hatib'e müvekkilinin eylemini sonlandırması karşılığında 3 Kasım'da serbest bırakılması ve idari tutukluluğunun yenilenmemesi teklifinde bulunduğunu söyledi.

Allan'ın tutukluluk süresinin 3 Kasım'da sona erdiğine dikkati çeken Karaki, son kararın Allan'a ait olduğunu ifade etti.

Filistin Esirler Cemiyeti, Allan'ın cuma günü komaya girdiğini ve solunum cihazına bağlandığını açıklamıştı. Barziali Hastanesi ise dün Allan'ın durumunun "stabil" olduğunu belirtmişti.

Nablus kentinde yaşayan Allan (30), 16 Kasım 2014'te tutuklanmış, geçen temmuzda, İsrail makamlarının, zanlıları herhangi bir suçlama olmaksızın ve mahkemeye çıkarmadan cezaevinde tutmasına imkan veren "idari tutuklama" uygulamasını protesto amacıyla açlık grevine başladığını duyurmuştu.

İsrail parlamentosu Knesset, 30 Temmuz'da Filistinli tutuklu ve mahkumların "zorla beslenmesine" imkan tanıyan yasa tasarısını onaylamıştı.

Filistinliler ve uluslararası insan hakları örgütleri, Allan için uygulanması gündemde olan zorla besleme yasasına karşı çıkıyor.

AA

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.