İsrail'den Filistinli ikiz kız kardeşlere gözaltı

İsrail'den Filistinli ikiz kız kardeşlere gözaltı

İşgal devleti İsrail tarafından gözaltına alınan ikiz kardeşler Diyana ve Nadya askeri mahkemede yargılanacak.

Batı Şeria'da gözaltına alınan Filistinli ikiz kız kardeşler Diyana ve Nadya Huveyle'nin İsrail askeri mahkemesinde yargılanacakları bildirildi.

İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet'ten yapılan yazılı açıklamada, Diyana ve Nadya kardeşlerin Batı Şeria'daki Tulkerm kentinde "evlerinde patlayıcı bulundurmak" suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi.
Sorgulama esnasında Diyana'nın elektronik ortamda öğrendiği bomba yapımı için gerekli kimyasal maddeleri tek başına satın aldığını itiraf ettiği, kardeşi Nadya'nın ise sadece bunların saklanmasına yardım ettiği ileri sürüldü.

Genç kızların ne zaman gözaltına alındıkları belirtilmeyen açıklamada, askeri mahkemede yargılanmaları için iddianamenin hazırlandığı ifade edildi.

Yahudi yerleşimciler, ağustos ayında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulabilmişti. Söz konusu olayın başlattığı gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, ekim ayı başından bu yana Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı.

Dünya Bülteni 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.