İsrail'den Ehud Barak açıklaması

İsrail'den Ehud Barak açıklaması

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Mavi Marmara saldırısında şehit edilen Doğan'ın ailesi tarafından dönemin İsrail Savunma Bakanı Barak'a açılan davaya tepki gösterdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın, Mavi Marmara saldırısında şehit edilen Furkan Doğan'ın ailesi tarafından dönemin Savunma Bakanı Ehud Barak'a açılan davaya tepki gösterdiği bildirildi.

İsrail devlet radyosunun Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, ABD'de eski İsrail Başbakanı ve dönemin Savunma Bakanı Barak hakkında açılan davanın, "Yasal yollarla İsrail devletine karşı başlatılan yeni bir kampanya olduğu" öne sürülerek, "Amerika mahkemesinin bu çabalara destek vermeyeceğine inandıkları" ifade edildi.
Mavi Marmara gemisinde şehit edilen Furkan Doğan'ın ailesi, dönemin İsrail Savunma Bakanı Barak'ın cezalandırılması talebiyle California Bölge Mahkemesi'nde hukuk davası açmıştı. Türk vatandaşlığının yanı sıra ABD vatandaşlığı bulunan Doğan ailesinin dava dilekçesinde, İsrail Ordusu'nun uluslararası sularda yardım filosuna saldırarak 10 kişiyi öldürdüğü, çok sayıda kişiyi yaraladığı, alıkoyduğu ve işkence ettiği kaydedilmişti.
Gazze Özgürlük Filosu'na operasyon düzenlenmesini Savunma Bakanı olarak Ehud Barak'ın organize ettiği, talimat verdiği ve yönettiği vurgulanan dilekçede, Barak'ın ABD yasalarına göre suç sayılan "yargısız infaz, işkence, uluslararası terörizm" ve benzeri suçlardan cezalandırılması istenmişti.
Abluka altındaki Gazze'ye yardım malzemesi götüren Mavi Marmara gemisi, 2010 yılında uluslararası sularda İsrail askerlerinin saldırısına maruz kalmış ve müdahale sonunda 10 kişi şehit olurken, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. İHH ile mağdur aileler olaydan sonra Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne yaptıkları suç duyurusunda, saldırıda rolleri olan İsrailli yetkililerin yargılanmasını talep etmişti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.