İsrail'den Batı Şeria'yı bölme planı

İsrail'den Batı Şeria'yı bölme planı

İsrail Başbakanı Netanyahu "Filistinlilerin saldırıları" sebebiyle Batı Şeria'nın kuzeyi ile güneyinin bir birinden ayrılması konusunun araştırılması yönünde talimat verdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Filistinlilerin saldırılarına karşılık vermek amacıyla Batı Şeria'da, bölgenin kuzeyi ile güneyini ayırmak başta olmak üzere bir dizi cezai yaptırım için araştırma talimatı verdiği bildirildi. 

İsrail radyosunun haberine göre, Netanyahu'nun güvenlik yetkilileriyle yaptığı toplantıda "Filistinlilerin saldırılarına" karşılık vermek amacıyla uygulanması öngörülen bir dizi cezai yaptırım masaya yatırıldı. Söz konusu yaptırımların başında, "Batı Şeria'nın kuzeyi ile güneyinin bir birinden ayrılması, İsraillilere yönelik saldırıları gerçekleştirenlerin yakınlarının çalışma izinlerinin iptal edilmesi" konularının geldiği belirtildi.
 
Toplantı ayrıca, özellikle Kudüs civarında yer alan kontrol noktalarındaki aramaların sıkılaştırılması kararı alındığı kaydedildi.
 
Başbakan Netanyahu dün İsrail polisine saldırdığı iddia edilen 3 Filistinlinin öldürülmesinin ardından Savunma Bakanı Moşe Yalon, İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan ve güvenlik birimlerinin yetkilileriyle bir araya gelmişti.
 
İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle Ekim 2015'ten bu yana bölgede gerginlik giderek artıyor. Batı Şeria ve Kudüs'ten hemen hemen her gün "İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.