İsrail'de 120 Filistinli sosyal medya paylaşımları sebebiyle hapiste

İsrail'de 120 Filistinli sosyal medya paylaşımları sebebiyle hapiste

Filistin Kurtuluş Örgütü'nün tutuklularla ilgili komisyonu, 2015 yılı sonu itibariyle 6 bin 830 Filistinlinin İsrail hapishanelerinde bulunduğunu açıkladı.

Komisyon başkanı İsa Graga, bunlar arasında 450 çocuk ve genç ile 57 kadın ve 600'den fazla 'idari' mahkumun bulunduğu belirtti. Ayrıca, 120 kişinin de sosyal medyada yaptıkları paylaşımlardan dolayı gözaltına alındığı açıklandı.

İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin sayısının son 5 yılın en yüksek seviyesine çıktığını ifade eden Graga, "2015 yılında, geçen yıla nazaran tutukluların sayısı yüzde 72, yapılan işkenceler ise yüzde 200 arttı." dedi.

İsrail'in "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla, Filistinliler 1 ila 6 ay arasında tutuklanabiliyor. Tutuklunun İsrail güvenliği için tehlikeli olduğuna karar verilmesi halinde suç isnadında bile bulunmadan 5 yıla kadar tutukluk süresi uzatılabiliyor.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) açıkladığı son rakamlara göre İsrail kuvvetleri ile Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda son bir yılda 170 Filistinli öldü, 15 bin 377'si yaralandı. Çatışmalarda 26 İsraillinin de öldüğü bildirildi. Açıklamada, olayların yüzde 90'ının Batı Şeria ve Kudüs'teki gösterilerde ve çatışmalarda meydana geldiği ifade edildi.

CİHAN 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.