İsrail yönetiminden şok karar

İsrail yönetiminden şok karar

İsrail yönetimi Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 886 yeni konutun inşatına onay verecek.

İsrail Haaretz Gazetesi'nin haberinde, İsrail Sivil İdaresi'nin yarın Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 886 yeni konutun projesini onaylayacağı belirtildi. Haberde, konutlardan 296'sının Ramallah'ın doğusundaki Beit Eil yerleşim biriminde, 112'sinin Ma'ale Adumim, 381'inin Kudüs'ün kuzeyindeki Givat Zeev ve 27'sinin Beit Aryeh'de inşa edileceği kaydedildi.

Haberde ayrıca Ramallah yakınlarındaki Psagot yerleşim biriminde inşa edilmiş olan 24 konuta, Ofarim'de ise 179 konuta ruhsat verileceği dile getirildi.
Öte yandan, Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail Sivil İdaresi'nin 886 yeni konutun inşasına onay vermesini kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail yönetiminin yerleşim birimlerinin çoğaltılması yönündeki açıklamaları, uluslararası kararların ve insani değerlerin çiğnenmesi anlamına gelmektedir" ifadesine yer verilirken Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden (BMGK) Filistin'in barış ve güvenliğini tehdit eden bu uygulamaya karşı çıkması istendi.

İsrail, 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'yı "Yahuda ve Samarya" şeklinde adlandırarak kendi toprağı olarak görüyor. İsrail İstatistik Bürosu'nun verilerine göre, Batı Şeria'da 400 bin, Doğu Kudüs'te ise 200 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Filistin tarafı ise bu sayının açıklamanın çok daha üzerinde olduğunu belirtiyor.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.