İsrail vahşette sınır tanımıyor

İsrail vahşette sınır tanımıyor

İşgalci-terörist devlet İsrail, dün de Batı Yaka’da Filistinli bir erkek ile kadını daha katletti. Ekimin başından bu yana 70’den fazla Filistinli, terörist İsrail güçleri tarafından öldürüldü.

İslam dünyasının içinde bulunduğu karışıklıktan yaralanan işgalci-terörist devlet İsrail, Filistin topraklarındaki vahşeti sürüyor. Terörist İsrail güçleri dün de biri kadın 2 Filistinli’yi  katletti. İlk vahşet haberi Batı Yaka’dan geldi.

Batı Yaka’nın Nablus şehri yakınlarında “aracını üzerilerine sürerek dört İsrailliyi yaraladığı” öne sürülen bir Filistinlinin vurularak öldürüldüğü bildirildi.

 İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı sözcüsü Yonatan Yagadovsky, yaptığı açıklamada, yaralanan dört İsrailliden ikisinin durumunun ağır olduğunu söyledi. İsrail medyasında çıkan haberlerde, “saldırıyı düzenlediği” iddia edilen Filistinlinin olay yerindeki İsrail sınır polisi tarafından vurularak öldürüldüğü belirtildi.

İkinci vahşet haberi de yine Batı Yaka’dan geldi.  Batı Yaka’da yer alan Beitar İllit Yahudi yerleşim yerinde Filistinli bir kadın, “güvenlik görevlisini bıçakladığı” iddiasıyla vuruldu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “Filistinli bir kadın Beit İllit (Yahudi yerleşim yeri) girişinde bir güvenlik görevlisini bıçakladı. Yaralanan görevli ateş ederek saldırganı vurdu” ifadelerine yer verildi.

27 FİLİSTİNLİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan İsrail askerlerinin Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerinde 27 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi. İsrail askerleri, Batı Yaka ve Kudüs’te çeşitli suçlamalarla sık sık Filistinlileri, evlerine baskınlar düzenleyerek gözaltına alıyor.

Akit 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.