İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı

İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı

"Filistin Kahire Büyükelçisi Mısır'da, "Filistin halkıyla dayanışma" ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada , İsrail'in tüm kırmızı çizgileri aştığını belirtti.

Filistin Kahire Büyükelçisi Cemal eş-Şevbeki, İsrail'in Filistinlilere karşı saldırılarında çok ileri gittiğini ve tüm kırmızı çizgileri aştığını söyledi.

Mısırlı bazı siyasi parti ve aktivistlerin Kahire'deki Filistin büyükelçiliğine "Filistin halkıyla dayanışma" ziyareti ardından büyükelçinin yaptığı yazılı açıklamada,

"İsrail gelişigüzel ve herkesin gözü önünde cinayet işlemesiyle halkımıza karşı çok ileri giderek tüm kırmızı çizgileri aştı. Bu olaylar insanlığın alnında bir rezalet ve kara leke olarak kalacaktır" dedi.

Bu suçlara karşı sessiz kalınmaması gerektiği belirtilen açıklamada, "İsrailin bu amansız saldırılarına karşı kendi topraklarında örnek bir duruş gösterip sebat eden Kudüs, Gazze ve Batı Şeria halkını selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Yahudi yerleşimciler, geçtiğimiz ağustos ayı içinde Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış olay sebebiyle anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken olaydan yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulmuştu. Söz konusu olayla başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı.

İsrail'in bu ayın başından beri Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 11'i çocuk 44'e yükseldiği açıklanmıştı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.