İsrail polisinden cenaze bekleyen Filistinlilere silahlı müdahale

İsrail polisinden cenaze bekleyen Filistinlilere silahlı müdahale

İsrail polisi, bir Yahudi yerleşimciyi bıçakladığı gerekçesiyle önceki gece vurarak öldürdüğü Fadi Allon isimli gencin cenazesini bekleyen Filistinliyi ağır yaraladı.

İsrail polisi, bir Yahudi yerleşimciyi bıçakladığı gerekçesiyle önceki gece vurarak öldürdüğü Fadi Allon (22) isimli gencin cenazesini bekleyen Filistinlilere, müdahale etti. 

Shu'afat camisinin etrafında yoğunlaşan çatışmalarda İsrail askerleri ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı. Çöp tenekeleri ve diğer materyallerle yollara barikatlar kuran Filistinli gençler ise polise taş, havai fişek ve molotofkokteyli atarak karşılık verdi.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, Beit Hanina'daki çatışmada bir Filistinli, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu göğsünden yaralandı. Durumunu ağır olduğu bildirilen Filistinlilinin, Doğu Kudüs'teki Makaste Hastanesine kaldırıldığı belirtildi.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir Filistinlinin ağır yaralandığını doğruladı. Rosenfeld, yaralanmanın gerçek mermi mi yoksa plastik mermi ile mi olduğunu ise bilmediğini ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.