İsrail polisi Kudüs'te 15 yaşındaki bir Filistinliyi öldürdü

İsrail polisi Kudüs'te 15 yaşındaki bir Filistinliyi öldürdü

İsrail polisi Kudüs'te 15 yaşındaki bir Filistinliyi, "Yahudi yerleşimciyi bıçaklama girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurarak öldürdü.

İsrail polisinin, Kudüs'te bir Filistinliyi vurarak öldürdüğü bildirildi. 

İsrail basınında yer alan haberlerde, Kudüs'ün ana girişlerinden Şam Kapısında bir Filistinlinin, "15 yaşındaki Yahudi'yi bıçakladıktan sonra kaçmak isterken" polis tarafından vurulduğu belirtildi.

Bıçaklama sonucu yaralandığı iddia edilen Yahudi'nin hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı ve durumunun iyi olduğu ifade edildi.

İsrail polisinden ise konuya ilişkin açıklama gelmedi.

Kudüs'ün eski şehir bölgesinde akşam saatlerinde gerçekleşen başka bir olayda, 2 Yahudi ve bir Filistinli hayatını kaybetmişti.

Yahudilerin dini günleri nedeniyle Mescid-i Aksa'ya Filistinlilerin girmesinin İsrail tarafından bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi nedeniyle 13 Eylül'den beri Kudüs başta olmak üzere Filistin'in farklı kentlerinde gerilim yaşanıyor. İsrail polisi, pazar akşamından beri Aksa'ya 50 yaş altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor.

Öte yandan, Filistin'deki İslami Cihad Hareketi, Kudüs'teki İsraillilere yönelik bıçaklı saldırıyı düzenleyen kişinin üyeleri olduğunu bildirdi.

Hareket tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Saldırıyı düzenleyen, Kudüs Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Ramallah kentinin El-Bireh sakinlerinden Muhanned el-Halebi İslami Cihad Hareketi öğrenci komitesi üyesidir" ifadesine yer verildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.