İsrail polisi Filistinlilerin hareket özgürlüğünü kısıtlıyor

İsrail polisi Filistinlilerin hareket özgürlüğünü kısıtlıyor

İsrail polisi, Doğu Kudüs'ün bazı mahallelerine kontrol noktaları kurarak Filistinlilerin hareket özgürlüğünü kısıtlamaya başladı.

İsrail'de, bakanlar ve askeri üst düzey yetkililerin katıldığı dünkü güvenlik kabinesi toplantısında, "Kudüs'te tırmanan gerginlik" nedeniyle alınan kararlar, hayata geçirilmeye başlandı.

Bu kapsamda Doğu Kudüs'ün Ras el-Amud, Cebel el-Mukebbir, İseviyye ve Et-Tur mahallerinin girişlerini beton bloklarla kesen İsrail güçleri, bazı yolları tamamen kapatırken, bazı yerlerde de trafiğin akışını sınırladı.

Kudüs'ün eski şehir olarak bilinen sur içi bölgesinde de çok sayıda İsrail polisinin devriye gezdiği ve giriş kapılarında beklediği gözlendi.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, yaptığı yazılı açıklamada "Kabinenin güvenlik önlemlerini daha da attırma yönünde aldığı kararın ardından, polis idaresi altında Kudüs'te 300 asker görev yapmaya başladı" ifadesini kullandı.

Filistin'in Maan haber ajansında yer alan habere göre, İsrail polisi Doğu Kudüs'te sabahın erken saatlerinde 12 Filistinliyi gözaltına aldı. İsrail tarafından ise gözaltılarla ilgili bir açıklama yapılmadı.

İsrail polisi bir Filistinliyi öldürdü

İsrail polisinin, Doğu Kudüs'te "bıçaklama girişiminde bulunduğu" iddiasıyla bir Filistinliyi öldürdüğü bildirildi. 

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld tarafından yapılan açıklamada, "Şam Kapısı'nda bıçaklama girişiminde bulunan bir Arap, polis tarafından vurularak öldürüldü" ifadesini kullandı.

Rosenfeld, iddia edilen bıçaklama girişimi neticesinde kimsenin yaralanmadığını belirtti.

Bu son olayla birlikte ay başından bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısı 31'e ulaştı. Aynı süre içerisinde 7 de İsrailli öldürüldü.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.