İsrail polisi Aksa'nın kapısına takılan kameraları söktü

İsrail polisi Aksa'nın kapısına takılan kameraları söktü

Kudüs Vakıflar Müdürlüğü tarafından, Mescid-i Aksa'nın Meğaribe Kapısı'na yerleştirilen kameraların İsrail polisleri tarafından söküldüğü bildirildi.

Kudüs Vakıflar Müdürlüğü tarafından, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa Külliyesi'ne girerken kullandığı Meğaribe Kapısı'na yerleştirilen kameraların, İsrail polisleri tarafından söküldüğü bildirildi.

Kudüs Vakıflar Müdürü Azzam el-Hatib, yaptığı yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa'nın Meğaribe Kapısı'na monte edilen kameraların, İsrail polisi tarafından yerinden söküldüğünü belirtti.

İsrail'in, söz konusu müdahalesinin kınandığı açıklamada, "Bu müdahale gösteriyor ki İsrail, Mescid-i Aksa'da adaletli bir şekilde gerçekleri ortaya koyacak kamera sistemi yerine kendi çıkarları doğrultusunda bir kamera sistemi kurmak istiyor" denildi.

"Mescid-i Aksa, Ürdün vesayetindedir"

Öte yandan Ürdün Vakıflar ve Kutsal Emanetler Bakanı Hayil ed-Davud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'nın kapısına yerleştirilen kameraları sökmesini, "Sınırları aşmak ve Vakıflar Bakanlığı'nın özel işlerine müdahale" olarak değerlendirdi. 

"Mescid-i Aksa, Ürdün vesayetindedir" diyen Davud, "Tüm anlaşmalar bir tarafa Mescid-i Aksa, bakanlığımızı ilgilendiren bir konu ve İsrail'in bakanlık işlerine karışması doğru değildir" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 24 Ekim'de Ürdün'den ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, Ürdün ile İsrail'in, Harem-i Şerif ve Aksa'nın avlusuna kamera yerleştirilerek 24 saat denetlenmesi konusunda anlaştığını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da Müslümanların Harem-i Şerif'te namaz kılmalarına ve gayrimüslimlerin ise sadece ziyaret etmesine olanak tanıyacak bir politika izlemeyi kabul ettiğini duyurmuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.