İsrail polisi 4 Filistinli'yi gözaltına aldı

İsrail polisi 4 Filistinli'yi gözaltına aldı

İsrail polisi, Kudüs yakınındaki Huzma beldesinde 4 Filistinli'yi gözaltına aldı.

İsrail iç istihbarat birimi Şabak'tan yapılan açıklamada, Yahudi yerleşimcilere taş ve molotofkokteyli atarak yaralanmalarına neden oldukları iddia edilen 4 Filistinli'nin Huzma'da gözaltına alındığı kaydedildi.

 İsrail İç Güvenlik Bakanı Gilad Ardenne de dün İsrail Meclisi Knesset'te düzenlenen özel oturumdaki konuşmasında, Kudüs'te geçen haftadan bu yana taş ve molotofkokteyli atan, yarısı çocuk 66 Filistinli'nin gözaltına alındığını açıklamıştı. İsrail Radyosu ise geçen hafta Kudüs'te taş ve molotofkokteyllerinin kullanıldığı 159 olay yaşandığını duyurmuştu.
 
Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci, Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde geçen hafta pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale edilmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.
 
Geçen hafta pazar gününden bu yana gerginlik devam ederken, salı sabahı İsrail askerleri postallarıyla Mescid-i Aksa'nın, etrafı camekanla çevrili minberinin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.
 
(AA)

Kudüs, israil, Huzma beldesi, filistin

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.