İsrail muhalefetinden 4 maddelik 'zulüm'

İsrail muhalefetinden 4 maddelik 'zulüm'

İsrail'deki ana muhalefetin lideri İzak Herzog, "Filistinlilerden gelen yeni saldırı dalgasını durdurmak için" hükümete 4 öneride bulundu. Mescid-i Aksa'nın geçici olarak ziyarete kapatılması da söz konusu maddeler arasında yer aldı.

Herzog tarafından yapılan yazılı açıklamada, ilk olarak Kudüs'teki Filistin mahalleleri ve sürtüşme noktalarının kapatılması gerektiği belirtildi.

İkinci aşamada ordu ve polis güçlerinin konuşlandırılması, ihtiyaç oranında yedek gücün çağrılması maddesine yer verilen açıklamada, üçüncü aşama olarak da "İslami provokasyon sitelerine askeri, yasal ve istihbarat düzeyinde çetin bir savaş açılması" önerildi.

Dördüncü adımda ise Mescid-i Aksa'nın geçici olarak ziyarete kapatılması önerisinde bulunuldu.
Ziyaretin kapatılması önerisinin Yahudi ve Müslümanların tümüne mi yoksa sadece Yahudilere mi yönelik olduğuna ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada, ortamın yatıştırılması için siyasal ve bölgesel adımlar üzerinde düşünülmesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada Herzog'un "Hükümetin tökezlemeyi durdurması ve devletin güvenliğini sağlaması gerek. Bu bir terör dalgası değil, intifada. Biz hiçbir zaman İsrail devleti ve güvenliğine muhalefet etmeyeceğiz" ifadelerine yer verildi.
İsrail Mescid-i Aksa'yı yerle bir etti 6073İsrail Mescid-i Aksa'yı yerle bir etti
İsrail'in sürekli baskın yaptığı Mescid-i Aksa'da bu sabah saatlerinde bir baskın daha gerçekleştirildi. Yahudiler için yılbaşı kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişine izin vermeyen İsrail askerleri, Filistinlilere sert müdahalede bulundu. İsrail askerleri Mescid-i Aksa'da namaz kılan Müslümanlara, ses ve sis bombalarıyla saldırdı. Müslümanları zorla dışarı çıkaran İsrail güçlerinin daha sonra da sis bombaları ve biber gazıyla saldırdığı belirtildi. Galeri: İsrail'den Aksa'ya baskın İsrail askerlerinin Müslümanlara namaz kıldıkları sırada düzenledikleri saldırı sırasında birçok Müslümanın yaralandığı ifade edildi. Mescid-i Aksa Basın Komitesi QPress sözcüsü yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen Müslümanlara engel oldu. Daha sonra Aksa'nın avlusunda namaz kılan Müslümanlara müdahale eden İsrail güçleri, onlarca Filistinlinin yaralanmasına neden oldu. Video: Mescid-i Aksa'dan korkunç görüntüler Çok sayıda yaralı varYahudi yerlerşimcilerin Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere, askerlerin ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale etmesi sonucu aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. Gazeteciler darp edildiYaralanan Filistinliler çevredeki sağlık ekipleri tarafından sedyelerle Aksa'nın içerisindeki revire taşındı. İsrail askerleri olayları görüntülemek isteyen bazı gazetecileri de darp etti. 


Yahudi yerleşimcilerin geçen ağustos ayı başlarında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamasıyla başlayan ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarla devam eden ihlalleri nedeniyle Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de İsrail askerleriyle Filistinliler arasında gerginlik yaşanıyor.

AA
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.