İsrail istihbaratından Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri’ye tehdit

İsrail istihbaratından Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri’ye tehdit

İsrail istihbarat servisi memurları, Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri’nin evine baskın düzenleyerek tehditler savurdu.

Eski Kudüs-Filistin Müftüsü olan ve halihazırda Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevini yürüten Şeyh Sabri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Es-Suvvane Mahallesi'nde bulunan evine baskın düzenlediğini belirtti.

Baskında İsrail güçlerinin kendisine tehdit içerikli bir mesaj verdiğini vurgulayan Şeyh Sabri, şunları söyledi:

“İsrail istihbaratı elemanları evime baskın düzenledi. Mescid-i Aksa’da herhangi bir gerginliğin yaşanması durumunda bu gerginlikten sorumlu tutulacağımı içeren bir mesaj ilettiler. Ben de onlara 'Mescid-i Aksa’nın Müslümanların ibadetine kapalı olması fanatik Yahudilerin baskınlarına açık olacağı anlamına gelmiyor' dedim. İsrail polisi, fanatik Yahudilerin baskınına izin verirse biz de Mescid-i Aksa’nın kapılarını açacağız.”

İsrail’in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını bile kendi amaçları doğrultusunda kullanmak istediğine dikkati çeken Şeyh Sabri, “İsrail’in Mescid-i Aksa’nın statükosunu değiştirmek üzere bu salgını istismar etmesine izin verilmemelidir.” dedi.

Şeyh Sabri daha önce yaptığı bir açıklamada, İsrail polisinin Mescid-i Aksa’nın kapılarını fanatik Yahudilerinin baskınlarına açması durumunda, Harem-i Şerif’i Müslümanların ibadetine açacakları uyarısında bulunmuştu.

İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün "Eski Şehir" bölgesinde oturan Filistinliler, teravih namazlarını Kovid-19 nedeniyle ibadete açılamayan Mescid-i Aksa’nın kapılarında kılıyor.

Kudüs İslami Vakıflar Konseyi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’nın Kovid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında ramazan ayında da ibadete açılmayacağını duyurmuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.