İsrail hinliği

İsrail hinliği

Batı dünyasının iki devletli çözüm baskısını aşmak isteyen İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, Filistin’deki sorunun çözümü için “sınırların olmadığı bir konfederasyon” kurulmasını önerdi.

 Rivlin ayrıca Yahudi teröristlerin en sert cezalara çarptırılmasını da istedi.

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilerin geçen hafta Nablus kentinin Duma beldesinde, Filistinli bir bebeği yakarak öldürmelerinden sonra İsrailli politikacılardan alışılmadık tepkiler gelmeye başladı. En son İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, İsrail-Filistin sorununun çözümü için “sınırların olmadığı bir konfederasyon” kurulmasını önerdi. Bu önerinin Batı dünyasından gelen iki devletli çözüm baskısını azaltmaya yönelik olması dikkat çekti.

TERÖR TERÖRDÜR

İsrail'in Yediot Ahronot gazetesine özel mülakat veren Rivlin, “Komşularımız ve bizim aramızdaki sınır açık olmazsa barış ihtimali göremiyorum” ifadesini kullandı. Yahudi yerleşimcilerin Ali Devabişe isimli bebeğin yanarak ölmesine de değinen Rivlin, “Terör terördür. Hangi milletten geldiği fark etmez” dedi.
 
İki devletli çözüme karşı konfederasyonu savundu

YAHUDİLERE İDAM

Radikal Yahudilerin işlediği terör tarzıyla mücadele etmede bazı zorluklar olduğunu belirten Rivlin, şunları kaydetti: “İçeriden gelen bir terör var ve failleri adalet önüne çıkarmak zor. Bu tarz bir terörle mücadele etmek için gerekli imkanları oluşturmamız lazım. En sert araçların bile kullanılabilmesi lazım. Teröristler için ölüm cezasını getirmeyi isteyenler, bu cezanın Yahudilere de uygulanacağını bilmeli.”

Yakılan bebeğin babası da öldü
 
Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilerin geçen hafta Nablus kentinin Duma beldesinde, Filistinlilere ait bir evi ateşe vermesi sonucu çıkan yangında yaralanan baba Saad Devabişe'nin de Beer Şeva (Bir'us-Seba) kentinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği bildirildi. Devabişe'nin kardeşi Nasr Devabişe, yangında hayatını kaybeden 18 aylık bebek Ali Devabişe'nin 31 yaşındaki babası Saad Devabişe'nin dün sabah tedavi gördüğü İsrail'in Beer Şeva Soroka Tıp Merkezi'nde hayatını kaybettiğini belirtti. Devabişe, cenazenin defin için Nablus kentinin Duma beldesine getirileceğini aktardı.

Suikast tehdidi

İran'ın nükleer arzularının engellenmesi gerektiğini söyleyen İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, “İranlı bilim insanlarının hayatlarından sorumlu değilim” dedi. İranlı uzmanları hedef alarak, sabotaj eylemlerinde mi bulunacakları sorulan Yalon, İran yükümlülüklerini yerine getirmezse, İsrail'in hava saldırısı düzenleyebileceğini de belirtti. 2007'den bu yana en az 5 İranlı nükleer enerji uzmanı öldürüldü. İran, suikastlerin ardında İsrail'in olduğunu iddia ediyor.

Gazze'ye hava saldırısı
 
İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında 2 polisin yaralandığı bildirildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, “İsrail'in, Gazze'nin orta kesimine düzenlediği hava saldırısında Filistin polis güçlerinden 2 kişi hafif yaralandı” dedi.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.