İsrail hapishanelerindeki Filistinliler için destek gösterisi

İsrail hapishanelerindeki Filistinliler için destek gösterisi

Gazze'de, İsrail hapishanelerinde bulunan Filistinli "idari tutuklulara" destek gösterisi düzenlendi.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin çağrısı üzerine BM Gazze ofisi önünde toplanan göstericiler, "İdari tutuklamalara hayır", "İnsan hakları örgütleri nerede?" yazan dövizler taşıdı.

Gösteride konuşan İslami Cihad Hareketi liderlerinden Ahmed el-Mudellel, "Uluslararası kurumlara İsrail'in uyguladığı 'idari tutuklamaların' kabul edilemez olduğunu haykırmak için buradayız. İdari tutuklama politikası, açıkça bütün uluslararası kanun ve sözleşmeleri ihlal etmektir" dedi.

Mudellel, Bütün Filistin büyükelçiliklerinden İsrail'in Filistinli tutuklulara karşı "insanlık dışı" uygulamalarını ortaya çıkarmalarını istedi.

Söz konusu uygulamada, İsrail istihbaratının, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak, Filistinliler 1 ila 6 ay arasında alıkonabiliyor. Tutuklunun "İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

İsrail parlamentosu Knesset, 30 Temmuz'da Filistinli tutuklu ve mahkumların "zorla beslenmesine" imkan tanıyacak yasa tasarısını onaylamıştı.

Filistinli tutuklular, uygulamayı protesto için sık sık İsrail hapishanelerinde "açlık grevi" yapıyor. İsrail hapishanelerinde, aralarında 2 milletvekilinin de bulunduğu 370 "idari tutuklu" Filistinli bulunuyor. Filistin Esirler Bakanlığı verilerine göre, İsrail hapishanelerinde 7 binden fazla Filistinli tutuklu bulunuyor.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.