İsrail hapishanelerinde çocuklara işkence iddiası

İsrail hapishanelerinde çocuklara işkence iddiası

Filistin Esirler ve Özgürler Heyeti, İsrail askerleri tarafından gözaltına alınan 15 yaşındaki Filistinli çocuğun "şiddete" maruz kaldığını belirtti.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Filistin Esirler ve Özgürler Heyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in Megido hapishanesinde bulunan Muhammed Ahid eş-Şubeki isimli 15 yaşındaki Filistinli çocuğu ziyaret eden avukat Hibe Musalaha, çocuğun sorgu merkezine sevk edilmeden önce İsrail askerleri tarafından şiddete ve hakarete maruz kaldığı bilgisini verdi" denildi.

Şubeki'nin avukatına "İsrail askerlerinin, Askalan hapishanesindeki sorgu merkezine sevk etmeden önce kendisine şiddet uyguladıklarını, gözlerini ve ellerini bağlayıp kafasına ve omzuna silahlarıyla vurduklarını" anlattığı kaydedildi. Açıklamada, Şubeki'nin İsrail askerleri tarafından çıplak arama ve sözlü tacize de maruz kaldığı ifade edildi.

İsrail hapishanelerinde Filistinli çocuklara karşı işlenen suçların, uluslararası kanunları, insan hakları ilkelerini, çocuklarla ilgili sözleşmeleri açıkça ihlal ettiği kaydedilen açıklamada, uluslararası toplumdan harekete geçmesi istendi.

Filistin Esirler Bakanlığı verilerine göre İsrail hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.