İsrail askerleri 'yayalara çarpan' Filistinliyi vurdu

İsrail askerleri 'yayalara çarpan' Filistinliyi vurdu

Batı Şeria'da İsrailli 3 kişiye çarptığı iddia edilen Filistinli sürücü, İsrail askerlerince vurularak yaralandı. Başbakan Netanyahu sürücüyü vuran askerleri tebrik etti.

Batı Şeria'da İsrailli 3 kişiye çarptığı iddia edilen Filistinli sürücü, İsrail askerlerince vurularak yaralandı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee yaptığı yazılı açıklamada, Batı Şeria'da Ramallah kentinin kuzeyindeki Sencel Kavşağı'nda, Filistinli bir sürücünün kullandığı arabanın çarpması sonucu 3 İsraillinin yaralandığını, bölgede bulunan İsrail askerlerinin de söz konusu araca ateş ettiğini ifade etti.

Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan haberde ise İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu, Filistinli sürücünün yaralandığı ve kullandığı aracın takla attığı da kaydedildi.

İsrail Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre de Başbakan Binyamin Netanyahu, 3 kişiyi yaralan sürücüyü "terörist "olarak nitelendirerek, bunu vuran askerleri tebrik etti ve yaralananlara acil şifalar diledi.

Hamas olayı "kahramanca" olarak nitelendirdi

Hamas yetkililerinden Husam Bedran, yaptığı yazılı açıklamada, "Gerçekleştirilen bu kahramanca eylem, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarına direnişin verdiği ilk cevaptır ve devamı gelecektir" ifadesini kullandı.  

Bedran, "Bebek Ali Devabişe'yi yakıp sonrasında da Leys el-Halidi'yi öldürerek gerilimi tırmandıran İsrail, bu saldırılara karşı hiçbir zaman sessiz kalmayan cesur direnişin vereceği tepkiyi beklemelidir. Direnişin bugün verdiği mesajı alan İsrail ordusu ilerleyen günlerde canını yakacak bir dizi operasyonla karşılaşacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise yaralanan 3 İsraillinin asker olduğu, 2'sinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Kudüs yakınlarındaki Bedu beldesinde, İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda 1 polisin yaralandığı bildirildi.

Eve baskın

İsrail Polis Radyosu'na konuşan bir yetkili, İsrail polisinin, arabasıyla çarparak 3 askerin yaralanmasına neden olan Filistinlinin Bedu beldesinde yaşadığı eve baskın düzenlediğini söyledi. Yetkili, baskın sırasında çıkan çatışmalarda 1 polisin yaralandığını kaydetti.

Görgü tanıkları ise İsrail polisinin, baskın sırasında taş atarak karşılık veren Filistinlilere göz yaşartıcı bomba attığını, 6 Filistinlinin gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdiğini ifade etti.  

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.